Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ubadao ju je nožem po tabanima, probušio šake i preklao": Sestra Marine koju su ubili pastorci u Trešnjevici

M. Č.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Kazna koju su dobili je mala, treba da bude doživotna robija, oni su je poslali u grob uništenu, polomili su joj sve što je moglo, sad trune u najboljim godinama"

  • 4
Trešnjevica, ubistvo Foto: Telegraf.rs

Marina Milanović (50) ubijena je u selu Trešnjevica kod Paraćina pre godinu dana, presudili su joj pastorci Marko Pavlović (24) i Milica Pavlović (27) tako što su je prvo brutalno mučili, sekli po telu, tabanima, polomili joj nos, vilicu, rebra, šutirali je u glavu, smrskali joj lobanju, a potom ju je Marko zaklao nožem na kauču u njenoj kući.

Marko je potom sa sestrom otišao u kuću u kojoj je otac Miloš spavao, izboli su ga 41 put, udarali šipkom.

Za ove zločine Marko je dobio 20 godina, dok je Milici izrečena mera psihijatrijskog lečenja obzirom da joj je, kako je Telegraf saznao, dijagnostikovana šizofrenija.

Marko Pavlović, Milica Pavlović Foto: Telegraf, Marko i Milica Pavlović

Na gore pomenutu presudu, Više javno tužilaštvo u Jagodini uložilo je žalbu i tražilo veću kaznu.

Telegraf je tim povodom razgovarao sa Jasminom Nikolić, rođenom sestrom ubijene Marine.

"To je malo, ovo što je su on i ona uradili, pogotovu on, treba da bude doživotna kazna, čak i smrtna kazna, ali pošto je nemamo, onda doživotno. Ona nije u grob otišla kao žena, on ju je upropastio, sve što je u njoj bilo čitavo, nije čitavo, polomio joj je sve. Pola sata je ubijao, pa odmarao, polomio je skroz, imala je dva preloma, glava, oči, 9 rebara, a prvo je bockao po tabanima da joj bude teško da hoda.

Nož je bio u starom astalu, zaboden, a on je rekao sestri da kuva kafu i da joj previje nogu iz koje je šikljala krv da bi je što duže držao živom. Branila se desnom rukom, a kroz šaku je izašao nož. Meni nije jasno zašto? Šta su dobili time? Znam ja da su pare bile u pitanju, njima su pare ceo život u pitanju", priča kroz suze sestra Jasmina i dodaje:


"Marko je bio dete za primer, moja sestra ga je školovala od devete godine, gledala ga je kao svoje, on je nju voleo, sve dok Milica nije umešala prste. Ona je pokušala jednom da je bije, drugi put je uspela, glavu joj je udarala u ogradu, vukla je za kosu, u suteren, i slomila joj slušni aparat, spasio je komšija. Ovaj put niko nije mogao da je spase, kad imaju alkohol, cigare, i tamo nešto drugo, oni su mnogo jaki".

Jasmina strahuje šta će biti kada Marko i Milica izađu na slobodu.

"Ja se plašim za porodicu, za unučiće, to će on isto da uradi, a njega otac neće da primi nazad, 41 put ga je ubo. Mojoj sestri je uzeo dušu, uzeo je za kosu i zabo joj nož, dok je Milica previjala, Marina je padala u nesvest, oni su je vodom vraćali. Oni su došli s namerom da ubiju nju, pa njega, pa još dvoje, ali to dvoje nisu uspeli. Marko je hteo da veže moju sestru kablom kad je ubije, da je postavi na stolicu i pozove svog oca je vidi takvu, ali otac Miloš je otišao u drva, pa su ga napali na spavanju", kaže ona i dodaje da ko god može da joj pomogne da se izdejstvuje doživotna kazna.

Pogledajte i ispovest ćerke ubijene Marine:

Celo selo u strahu

Ekipa Telegrafa razgovarala je i sa meštanima.

Svi su u strahu i misle da su kazne za Marka i Milicu male.

"Mnogo se plašimo, kazne su mnogo male. Oni su uvek terorisali selo, Milica je išla sa nožem po selu... Drogiraju se, oni će izaći iz zatvora, a mi ovde imamo unučiće, plašimo se za njih, šta će sa njima biti. Za njih nema popravke, oni kad izađu uradiće isto. Niko od nas ne sme da se slika, jer se plašimo da vide ko smo, da nam se ne svete. Za njih je doživotna kazna", rekli su meštani sela Trešnjevica, (više o tome pročitajte OVDE).

Podsetimo, utvrđeno je da za vreme zločina Marko bio pod dejstvom opijata.

Na saslušanju sve je priznao, dok je Milica bila pogubljena i imala je psihičke napade.

Stravičnu ispovest Miloša Pavlovića, oca koji je preživeo - pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: Ćerka ubijene Marine u masakru brata i sestre kod Paraćina: Majku su mi zaklali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    8. februar 2024 | 09:29

    Mislim da je jasno da "ovo" ne bi nikad vise smelo pustiti medju ljude,negde u rudnik,i zavrsena prica.

  • Бојан

    8. februar 2024 | 08:38

    Алексиначки рудници пате за оваквим "јунацима". Требало би увасти у наш кривични закон обавезни хуманитарно рад, а не 3 оброка дневно спавање и неки назови рад на рачун државе, то јест, на наш рачун.

  • ZOR-AN

    8. februar 2024 | 08:28

    Pa da to je primerna kazna,posle 20 godina će izaći socijalizovan primeran građanin, oženiće se i imati puno puno dece i tako će živeti srećno i veselo dugo dugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA