Vreme čitanja: oko 1 min.

Despotović ubijen je pre 6 godina kad je bacao smeće: Tek izašao iz zatvora, navodno poslat da ubije Bojovića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Despotović je ubijen ispred svoje menjačnice

  • 1
Dalibor Despotović Foto: MUP Srbije

Vlasnik menjačnice Dalibor Despotović (37) ubijen je 5. februara 2018. godine u sačekuši na uglu Zaplanjske i Ulice Mirča Aceva na Voždovcu. Despotović je radio kao obezbeđenje Slobodana Šaranovića, a veruje se da ga je on 2010. godine poslao da likvidira Luku Bojovića.

Despotović je ubijen s leđa u momentu kada je izašao iz menjačnice kako bi bacio smeće. Pogođen je u glavu, a na mestu zločina pronađene su dve čaure. Njegovo telo pronađeno je pored kontejnera. Hitno je prevezen u Urgentni centar, ali je ubrzo podlegao zadobijenim povredama.

Policiju je pozvala vlasnica lokala.

Despotović je nedugo pre ubistva pušten iz zatvora.

Imao arsenal oružja

Despotović je bio među devetoro uhapšenih u novembru 2010. godine, koji su sumnjičeni da su u toku te godine izvršili nekoliko razbojništava, među kojima su i pljačka Vojvođanske banke na Čukarici, NLB banke u Železniku, kao i dvostruka pljačka Alfa banke u ulici Vojvode Stepe, čime su pričinili materijalnu štetu u vrednosti od 10 miliona dinara.

Tada je otkriveno da su Despotović i Miloš Kljajić, obojica državljani Crne Gore, u iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari, podrumima i automobilima krili čitav arsenal oružja.

Njih dvojica su radili u obezbeđenju Slobodana Šaranovića, koji ih je, kako se verovalo, poslao da likvidiraju Luku Bojovića, vođu zemunskog klana, ali je taj zločin sprečen.

U novembru 2010. zajedno sa njima dvojicom uhapšen je i rođeni brat Saše Cvetanovića - Jugoslav Cvetanović koji je, inače, radio u Šaranovićevom kazinu "Slavija" i, navodno, poslatim ubicama pružao logistiku.

Jugoslav Cvetanović je ubijen u septembru 2017. godine, a njegov brat kao naručioca ubistva označio Luku Bojovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA