Vreme čitanja: oko 2 min.

Danas nastavak suđenja instruktoru jahanja: Svedočiće dve oštećene

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đukić se terti za krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica škole jahanja u Barajevu

  • 0
Uhapšen M.Dj. Kaskader i učitelj jahanja Printskrin: Instagram/M.Dj.

Suđenje instruktoru jahanja Milošu Đukiću, koji je osumnjičen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica škole jahanja, nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu.

Na današnjem ročištu trebalo bi da svedoče još dve oštećene, dok će odluka za saslušanje oštećenje, koja u martu puni 18 godina, biti doneta naknadno.

Podsećamo, Đukić se terti za krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Đukić je uhapšen 12. septembra prošle godine, kada ga je prijavilo 10 devojaka, od kojih su neke bile maloletne. Na teret su mu stavljena silovanja, pokušaji silovanja i nedozvoljene polne radnje koje je navodno počinio u poslednjih 11 godina.

Kako je navedeno nakon Đukićevog hapšenja, on je koristio povedenje roditelja koji su decu dovodili na časove jahanja. Kada su roditelji čuli da je seksualno zlostavljao devojčice odlučili su da ga prijave.

Poslednja prijava Đukića datira iz 2021. godine. Neki od prijavljenih slučajeva su zastareli, ali su te devojke tokom istrage podržale one koje su imale istu sudbinu.

Žrtve su tokom ispitivanja govorile da je učitelj jahanja bio prijatan i pun razumevanja dok ne bi zadobio povrenje, a onda sve to iskorišćavao. One su iz straha i zbog sramote ćutale.

Đukić je do tada u medijima prestavljan kao legenda jugoslovenskog filma kada je reč o kaskaderstvu.

"Krajem devedesetih godina prošlog veka, Đukić donosi odluku da otvori svoj konjički klub u Lipovačkoj šumi, i to iz nekoliko razloga - da kao trener poduči zaljubljenike u konje i jahanje, naročito one najmlađe, da razvije ljudsku svest o životu u skladu sa prirodom, i da okuplja filmske radnike u druženju i kreiranju novih projekata za film i televiziju. Konji iz njegovog kluba imali su značajne uloge u raznim žanrovima, a u najvećem broju pojavili su se u seriji 'Nemanjići', pisali su mediji o njemu.

Takođe je navedeno i da je jedva preživeo teške povrede zadobijene u jednoj stranoj filmskoj produkciji u automobilu.

Đukić je hapšen 2011. godine, ali je pet godina kasnije, zbog nedostataka dokaza, oslobođenih svih sumnji.

Od sredine sepembra 2022. godine nalazi se u pritvoru.

Na suđenju je negirao krivicu, ali nije iznosio odbranu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA