≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maloletnik iz Brodareva pušten na slobodu: Napao tinejdžera jer je pevao kontroverznu pesmu "pucaj u džamije"

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Advokat maloletnog Džafera E, Haris Henjaš, naglasio je da je njegov klijent dobro i da nije imao problema u pritvoru

  • 0
Sudija, sudski čekić, presuda Foto: Shutterstock

Džafer E, maloletnik iz Brodareva, oslobođen je nakon dve sedmice provedene u pritvoru i sada može da se brani sa slobode. Ovaj potez suda usledio je nakon optužbi da je na nacionalnoj osnovi napao maloletnog P. B, koji je na jednoj privatnoj proslavi u Prijepolju pevao kontroverznu pesmu "pucaj u džamije", navodi Sandžak danas

Pritvor je prvobitno određen Džaferu E. pod obrazloženjem da bi mogao da ometa postupak i utiče na svedoke. Međutim, nakon razmatranja slučaja, sud je odlučio da su prestali razlozi za zadržavanje u pritvoru.

Advokat maloletnog Džafera E, Haris Henjaš, naglasio je da je njegov klijent dobro i da nije imao problema u pritvoru. On je takođe istakao da su svi svedoci u postupku već ispitani i da je stoga prestao osnov za dalje zadržavanje u pritvoru.

Džafer E. pušten je da se brani sa slobode, dakle ukinut mu je pritvor. Prestali su razlozi, ako ih je uopšte i bilo, za privođenje. Ispitani su svi svedoci u ovom postupku. Prestao je po tom osnovu razlog za dalji pritvor i sudija za maloletnike je usvojio naše predloge i pustio je Džafera da se brani sa slobode. Od 24. je bio u pritvoru. Džafer je fizički dobro, svi su bili korektni prema njemu u pritvoru i nije imao nikakvih problema”, istakao je Henjaš.

Odluka suda o puštanju Džafera E. da se brani sa slobode ukazuje na važnost pravne procedure i poštovanje prava optuženih, dok istovremeno osigurava da se pravda ostvari na adekvatan način.

(Telegraf.rs)

Video: Dečak pretio učenicima u OŠ u Subotici: Podneta krivična prijava protiv maloletnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA