Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri godine nije plaćao porez, pa zgrnuo više od 77 miliona dinara: Preti mu zatvor

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njemu preti zatvorska kaznja u trajanju od dve godine i šest meseci

  • 4
Hapšenje lisice Foto: Shutterstock

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo optužni predlog protiv D.R. zbog postojanja opravdane sumnje da je u vremenskom periodu od 15.6.2018. do 26.03.2021. godine u nameri da potpuno izbegne plaćanje poreza nije prijavio stečeni prihod i druge činjenice koje su od uticaja na utvrđivanje obaveza, te je ostvario prihode kao fizičko lice u iznosu od 77.983.474,00 dinara.

On za tim, po tom osnovu, nije u zakonskom propisanom roku, a ni kasnije, podneo nadležnoj filijali poreske uprave poresku prijavu za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2017. godinu, te je time izbegao da plati godišnji porez na dohodak građana u iznosu od 11.056.234 dinara.

Tim je izvršio krivično delo Poreska utaja.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenog nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza oglasi krivim, te da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i šest meseci kao i da ga osudi na plaćanje novčane kazne u iznosu od najmanje 300.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako ubuduće kupujete polovan automobil

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    8. februar 2024 | 19:26

    Zašto poreska ne kazni mnoge druge koji već decenijama ne plaćaju porez? Isto kao što mi obični ljudi plaćamo struju za VIP pevaljke koje decenijama nisu plaćale struju, tako nama običnim ljudima Poreska razrezuje sve veći porez pa tako nadoknađuje pare od ovakvih slučajeva!

  • Dača

    8. februar 2024 | 19:40

    Kralj…nema dalje

  • Hmm

    8. februar 2024 | 20:02

    To je mogao samo uz neciju pomoc, nikako sam, ljude gone za 10 dinara, ako kasne mesec dana a kamoli da neko uspe ovako nesto...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA