≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

SAZNAJEMO Džoniću potvrđena doživotna robija!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džoniću je doživotna robija izrečena zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje Lidije koje je iz koristoljublja ubio a zatim zapalio

 • 13
Goran Džonić, apelacioni sud, Niš Foto: D.K.

Apelacioni sud u Nišu pravnosnažno je osudio Gorana Džonića iz aleksinačkog sela Moravca na doživotnu robiju odlučujući po žalbi koju je na prvostepenu presudu kojom mu je izrečena istovetna kazna, izjavila njegova odbrana.

Kako je saopštila ova pravosudna institucija, petočlano veće Apelacionog suda nakon javne sednice održane 17. januara ove godine preinačilo je presudu Višeg suda od 13. juna 2023. godine te mu u kaznu doživotnog zatvora uračunalo vreme provedeno u pritvoru od 23. oktobra 2021. godine do upućivanja u ustanovu za izvršenje kazne zatvora.

- U ostalom delu odbijena je žalba branioca okrivljenog i prvostepena presuda je potvrđena. Uračunavanje pritvora u izvršeno je radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podneti molbu za uslovni otpust a zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina a u to vreme se uračunava i vreme provedeno u pritvoru. Apelacioni sud je 9. februara spise predmeta sa odlukom dostavio Višem sudu koji će tu odluku u najkraćem roku dostaviti strankama i svima koji po zakonu trebaju da je prime.

Džoniću je doživotna robija izrečena zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje Lidije koje je iz koristoljublja ubio a zatim zapalio.

"Još nisam dobila odluku Apelacionog suda"

Branilac po službenoj dužnosti Gorana Džonića, advokat Biljana Pešić izjavila je da će na pravnosnažnu presudu podneti vanredni pravni lek.

-Još nisam dobila odluku Apelacionog suda, konsultovaću se sa mojom klijentom, najverovatnije ćemo podneti vanredni pravni lek zahtev za zaštitu zakonitosti- kazala je Pešić.

Dodala je da ne zna da li je Džonić obavešten o pravnosnažnoj odluci jer se ona njemu direktno uručuje u KPZ Niš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Nata

  12. februar 2024 | 10:32

  Dozivotna robija na racun poreznika??? Zasto bi poreznici placali smestaj i hranu ubicama i silovateljima,jer znali su sta rade! Nije hriscanski to sto sam napisala,ali nije hriscanski ni to sto oni rade!!!!

 • Dr

  12. februar 2024 | 10:20

  Trebalo ga je po kratkom postupku. Ubacite ga u ćelinlju sa viße zatvorenika i on je gotov.

 • Гаргамел

  12. februar 2024 | 10:03

  Дал је убица макар једном помислио о безбедности својих синова !?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA