Vreme čitanja: oko 1 min.

Imate li vi džep u koji može da stane 40.000 evra? Carinici pored novca, u jakni pronašli i 10 pločica zlata

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokušaj krijumčarenja je otkriven 12. februara, kada su dvojica stranih državljana, putujući na relaciji Nemačka – Turska

  • 1
Granični prelaz Gradina, evri, zlato Foto: Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava carina

Carinski službenici, u saradnji sa policijom, pronašli su na graničnom prelazu Gradina u džepovima jakne jednog od putnika 40.000 neprijavljenih evra i 10 pločica investicionog zlata.
 
Pokušaj krijumčarenja je otkriven 12. februara, kada su dvojica stranih državljana, putujući na relaciji Nemačka – Turska, pristigli na izlaz prelaza Gradina u folksvagen tiguanu stranih registarskih oznaka, navodi se u saopštenju Uprave carine.
 
U unutrašnjem džepu jakne koju je suvozač nosio na sebi, pronađeno je 40.000 evra, a u novčaniku smeštenom u spoljašnji džep 10 pločica investicionog zlata SERIF 995.0 težine jednog grama.  
 
 
Nakon toga je u torbici koja se nalazila u koferu sa ličnim stvarima pronađeno još 20.000 evra, pa je putnicima vraćen iznos od po 10.000 evra koje nisu bili u obavezi da prijave, dok je suma od 40.000 evra i 10 pločica investicionog zlata zadržano do okončanja postupka.
 
(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pogledajte kako je čovek pokušao da prošvercuje 300 grama zlata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brka bre

    13. februar 2024 | 19:05

    Nasa suga za otimanje tudje imovine su prvi a po ostalom smo zadnji u evropi sramota stosam iz te zemlje dese sve radi na prevaru i otimanje ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA