Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas suđenje dečaku koji je pucao u Ribnikaru i njegovim roditeljima: Svedočiće porodica ubijene devojčice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas će biti nastavljen jedan od parničnih postupaka u kom je tužena porodica Kecmanović

  • 9
Vladimir K Kosta K škola Vladislav Ribnikar Foto-kolaž: Telegraf, Facebook

Danas se nastavlja parnični postupak protiv Vladimira i Miljane Kecmanović i njihovog maloletnog sina, koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a koji je pokrenut po tužbi porodice ubijene devojčice Adriane Dukić koja je išla u odeljenje sa dečakom koji je pucao.

Na prethodna dva ročišta iznesene su uvodne reči, a očekuje se da će danas članovi porodice Dukić da daju svoje iskaze. Oni su Kecmanoviće, Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" i Republiku Srbiju tužili za nematerijalnu odštetu zbog nanete duševne boli.

Uporedo se održavaju dva parnična suđenja u kojima je tužena porodica Kecmanović, kao i škola. U drugom postupku tužbu je podnelo ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece kao i čuvara škole Dragana.

Parnični postupak porodice Dukić je odvojen s obziromna to da su oni prvi podneli predlog za određivanje privremene mere i, u odnosu na njihov zahtev doneto je rešenje zabrane otuđenja imovine u odnosu na Miljanu Kecmanović. Zbog toga, porodica je bila zakonski obavezna da u roku od 30 dana podnese tužbu. Dakle, to što se suđenja održavaju odvojeno je procesne, odnosno tehničke prirode.

Na početku suđenja zatraženo je i veštačenje cele porodice Kecmanović kako bi se utvrdilo kakvi su bili odnosi unutar porodice jer se sumnja na "rđave navike".

U parničnim postupcima je jedan od tuženih i sam dečak, što nije slučaj u krivičnom postupku, s obzirom na to da u trenutku izvršenja krivičnog dela nije napunio 14 godina, te samim tim nije krivično odgovoran.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    14. februar 2024 | 09:37

    To nije dečak, već zlikovac

  • 14. februar 2024 | 09:05

    Odstetu za sta … dusevna bol!? Koja je to glupost sta odsteta ce im pomoci , meni je ovo odvratno lesinarenje . Mali je napravio zlocin odgovarace za to i gotovo ali traziti pare za dusevni bol je dno dna , niko dete nece moci da zameni a kamoli par hiljada eura. Gonjenje cele porodice zbog individualne bolesne osobe i to je glupavo, svi mi dobro znamo kada bi svakog od nas stavili pod lupu istrage gde smo sve omanuli nasu decu u vaspitanju i ponasanju svi bi krivicno odgovarali. Ne postoji savrsen roditelj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA