Vreme čitanja: oko 2 min.

Navijač Partizana imao štek stan u Nikšiću, u njemu pronađeno oružje: Spremao likvidaciju?

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U stanu je pronađen pištolj sa prigušivačem i lažna dokumenta, a S. B. je uhapšen u Austriji

  • 2
Policija uklanja barikade na Cetinju, Crna Gora Foto: Nikola Tomić

Državljanin Republike Srbije S. B, (31) identifikovan je od strane policije Crne Gore kao izvršilac krivičnih dela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave.

Tokom januara, prilikom preduzimanja policijsko-tužilačkih mera i radnji izvršen je pretres stana i drugih prostorija na jednoj lokaciji u Nikšću, kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje - pištolj sa prigušivačem i municijom, veći broj predmeta i tragova, kao i lična dokumenta izdata od strane nadležnih organa Republike Slovenije na ime D. J. (33) godine.

"U koordinaciji sa Osnovnim državnim tužiocem u Nikšiću izvršena su potrebna veštačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu i preduzeto više operativno-taktičkih mera i radnji u cilju identifikacije izvršioca krivičnih dela i obezbeđenje dokaza neophodnih za pokretanje krivičnog postupka. U razmeni obaveštajnih podataka sa partnerskim službama na nacionalnom i regionalnom nivou, utvrđeno je da je izvršilac ovih krivičnih djela osumnjičeni S. B, koristio falsifikovana dokumenta izdata od strane nadležnih organa Republike Slovenije, prilikom boravka u Nikšiću tokom septembra, kojom prilikom je iznajmio stan u tom gradu, u kojem je boravio i skrivao se. U upravo tom stanu pronađeno je vatreno oružje sa prigušivačem, kao i drugi predmeti koje je osumnjičeni koristio", navode iz Uprave policije Crne Gore.

pištolj, nikšić, navijač partizana, oružje, crna gora Oružje pronađeno u štek stanu; Foto: Uprava policije Crne Gore

Kako navode, prikupljeni podaci ukazuju na to da se radi o licu koje je pripadnik jedne od navijačkih grupa iz Beograda, odnosno frakcije navajača Partizana "Vandal Bojs" i povratnik u vršenju krivičnih dela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, krivičnih dela sa elementima nasilja, kao i licu koje je povezano sa članovima organizovanih kriminalnih grupa iz Beograda.

"Prema obaveštajnim podacima, sumnja se da je aktivnostima Uprava policije sprečeno izvršenje teškog krivičnog dela, gde se u ovoj fazi preduzimaju dalje mere i radnje u cilju identifikacije povezanih lica, koja su osumnjičenom pružala logističku podršku prilikom dolaska i boravka na području Crne Gore, odnosno Nikšića. Na osnovu preduzetih aktivnosti, službenici Uprave policije podneli su Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv S. B, zbog sumnje da je počinio krivična dela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave", dodaju.

U međuvremenu, osumnjičeni S. B. je lišen slobode u Austriji i u narednom periodu sledi postupanje organa za sprovođenje zakona - ministartsva pravde Crne Gore, Republike Srbije i Austrije.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti multisektorsku i međuagencijsku saradnju, kroz zajedničko delovanje organa obaveštajno-bezbednosnog sektora, u cilju neutralisanja delovanja organizovanih kriminalnih grupa i dodatno intezivirati aktivnosti na unapređenju bezbednosnog ambijenta i sigurnosti građana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA