≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasilo se tužilaštvo o ubistvu kod Beočina: Branislav ubio majku i ćerku, preti mu doživotna robija

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Branislav R. prekršio je propisanu zabranu prilaska i komuniciranja sa ubijenom Draganom R.

  • 1
Beočin muškarac ubio bivšu ženu i njenu majku Fičer Foto: Nikola Bilić

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu oglasilo se povodom ubistva koje se dogodilo 18. debruara u Rakovcu. Kako je navedeno u saopštenju, krivično delo kvalifikovano je kao teško ubistvo, a Branislavu R, koji je na svirep način života lišio majku i ćerku nadu Č. (74) i Draganu R. (47), preti kazna od minimalno 10 godina zatvora, dok je maksimalna kazna na koju bi mogao da bude osuđen doživotni zatvor.

Kako navode iz tužilaštva, događaj je izazvao uznemirenje javnosti, a Branislav R. je prekršio zabranu približavanja i komunikcije sa oštećenom Draganom R, pritom nju i njenu majku ubivši na svirep način.

Osim teškog ubistva, on se tereti i za kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti, za koje preti kazna zatvora u trajanju do šest meseci.

"U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičeni Branislav R. je uhapšen, te mu je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku je priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnih dela koje mu se stavljaju na teret. Nakon saslušanja osumnjičenog, Više javnog tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu

predložilo određivanje pritvora iz svih zakonskih razloga. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", navedeno je u saopštenju tužilaštva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srdjan

    20. februar 2024 | 13:35

    a stacemo akoje covek bio zrtva i vise nije mogo da trpi vestice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA