Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je manijak iz Novog Pazara: U toku kućnog pritvora napastvovao dve devojčice, od ranije poznat policiji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati dok traje istraga o ovom zločinu

  • 2

Javnost je uznemirala vest da je u Novom Pazaru uhapšen Elvedin D. (42), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem. Naglašava se da je već bio uhapšen zbog sličnih optužbi u prošlosti, čime je stvorena atmosfera neverice i zabrinutosti među građanima.

Početkom 2019. godine, D.E. je uhapšen zbog pokušaja silovanja devetogodišnje devojčice u centru Novog Pazara, dok je bio u kućnom pritvoru. Elvedin D. je uhapšen krajem januara 2019. godine zbog sumnje da je u roku od tri dana napastvovao dve devojčice u ulazima stambenih zgrada u Novom Pazaru.

Prvo je u ulazu Lučne zgrade u centru grada napastvovao dvanaestogodišnju devojčicu, a zatim devetogodišnjakinju u ulazu Bor zgrade, što su zabežile kamere video-nadzora.

Elvedin D. je ranije osuđivan za izvršenje različitih, uglavnom manjih, krivičnih dela. Godine 2019. napao je devojčice dok je izdržavao osmomesečnu kaznu kućnog pritvora, tokom dvočasovnog perioda kada je mogao da napusti kuću.

U to vreme, mnogi građani su ga prepoznali kao osobu koja bi mogla biti umešana u slična krivična dela ili su smatrali svoju decu potencijalnim žrtvama. Tokom 2019. godine, roditelji su se više puta obratili medijima i policiji, upozoravajući na sumnjivo ponašanje Elvedina D., uključujući i njegovo zvono na vrata stanova u stambenim zgradama kako bi proverio jesu li deca sama u tom trenutku. Iako je tada bio lišen slobode, protiv njega je podnesena prijava po Zakonu o javnom redu i miru.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati dok traje istraga o ovom zločinu.

Ova strašna situacija ponovno je probudila zabrinutost i potaknula razmatranje pojačanja mera zaštite dece i osoba s posebnim potrebama u Novom Pazaru i šire. Očekuje se praćenje ovog slučaja i pravovremena reakcija nadležnih institucija.

Elvedin D. nije nepoznat policiji, što je dodatno povećalo zabrinutost među građanima. Ova situacija uzrokovala je nemire kod građana Novog Pazara, podsećajući na važnost praćenja sumnjivih aktivnosti i propratne reakcije nadležnih institucija.


Seksualno zlostavljanje dece i osoba s posebnim potrebama ozbiljan je problem koji zahteva pažnju i preduzimanje konkretnih koraka u zaštiti najranjivijih članova društva.

Na video-snimku se vidi kako manijak Elvedin D. uvodi u haustor zgrade devojčicu, koja je uspela da se otrgne i pobegne.

(Telegraf.rs/Sadnžakdanas)

Video: Porodici osumnjičenog za ubistvo devojčice u Ripnju prete krvnom osvetom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda

    20. februar 2024 | 22:05

    Sliku javno.Ime i prezime javno.Ako nema kastracije hicemo da znamo ko živi pored nas u komsiluku.

  • Pp

    21. februar 2024 | 03:01

    Samo smrtna kazna za ovakve izopačene bolesnike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA