≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pijan pucao iz pištolja, ranio dvojicu u Pančevu, a sud ga oslobodio: Apelacija preinačila presudu

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ispaljeni meci su pogodili oštećene, konobara Lazarov Jovana i gosta Trebješanin Miloša, obojica iz Pančeva, koji su zadobili lake telesne povrede u vidu prostrelnih rana u predelu potkolenica

  • 0
Ubistvo, Novi Beograd, policija uviđaj, kafe Ritual, Luka Žižić Nehruova 51, Foto-kolaž: Mateja Beljan

Apelacioni sud u Beogradu je usvojio žalbu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i preinačio oslobađajuću presudu Višeg suda u Pančevu tako što je okrivljenog Predraga Jankovića (42) iz Pančeva osudio zbog izvršenja izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenog nošenja oružja, zbog čega ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, izrekao mu meru bezbednosti oduzimanje predmeta i obavezao ga na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Okrivljeni je drugostepenom nepravnosnažnom presudom osu]en da je u Pančevu u stanju bitno smanjene uračunljivosti, pod dejstvom alkohola u organizmu od 2,00 promila, na splavu „Ljubitelji izvorne narodne muzike Čarobna noć“ u ul. Kej Radoja Dakića bb ispalio hitac pištoljem marke „Crvena zastava“, za čije držanje i nošenje nije posedovao odobrenje nadležnog organa.

U presudi se dalje navodi da je okrivljeni, dok je na splavu bio veći broj ljudi, ispalio još jedan hitac kada su ga svedoci oborili na pod pokušavajući da mu otrgnu pištolj. Na ovaj način je izazvao opasnost za telo ljudi na splavu, a ispaljeni meci su pogodili oštećene, konobara Lazarov Jovana i gosta Trebješanin Miloša, obojica iz Pančeva, koji su zadobili lake telesne povrede u vidu prostrelnih rana u predelu potkolenica.

Protiv ove presude je dozvoljena žalba Apelacionom sudu u Beogradu kao sudu trećeg stepena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA