Vreme čitanja: oko 2 min.

Potresna svedočenja roditelja ubijene dece u školi "Vladislavu Ribnikaru"

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potresna svedočenja roditelja ubijene dece u OŠ "Vladislav Ribnikar"

  • 0
Vladislav Ribnikar , suđenje Foto: Nikola Tomić, Tanjug/Jadranka Ilić, Politika

U Višem sudu u Beogradu danas je svedočenjem porodica žrtava nastavljeno suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar”ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba.

Nina Kobiljski, majka ubijene devojčice, danas je u nastavku svog svedočenja govorila i o Kecmanovićima i rekla da nije ispravno bilo što su držali toliku količinu oružja u kući, kao ni to što nisu pomogli svom sinu koji je pokazivao znakove da nije u redu.

“On o problemu ne priča, on uzima oružje, puca na glave i tela dece i na taj način leči depresiju i frustracije, na način na koji ga je otac učio”, navela je Kobiljski pričajući o maloletniku.

Njen suprug Dragan Kobiljski je naveo da je ćerka bila njegova mezimica i dodao da se plaši da Kecmanovići budu na slobodi, jer oni, kako tvrdi, neće zaboraviti da rukuju oružjem nikad.

Bojan Asović, otac druge ubijene devojčice, rekao je da je i on tog dana umro, ali da zbog mlađeg sina mora da nastavi da živi.

Njegova supruga Marija Asović je istakla da je 2.maja ona sa svojom decom igrala “ne ljuti se čoveče” dok su Kecmanovići spremali molotovljeve koktele, ukazujući da to govori dosta o porodicama.

Asović je navela i da nije normalno što se roditelji dečaka ne osećaju odgovornim i dodala da su krili da imaju bolesno dete da ne bi ugrozii svoj ugled.

Nakon pauze svedočiće porodice Negić i Anđelković.

Tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodica žrtava masakra, a tuženi su maloletnik K.K. i njegovi majka i otac.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je kako se sumnja K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Takođe, vodi se i parnični postupak koji su protiv Kecmanovića, škole u kojoj se desio masakr i države Srbije i tu tužbu su podneli članovi porodice Dukić čija je ćerka tog tada ubijena.

Nastavnica istorije koja je tada teško ranjena nedavno je takođe podnela tužbu protiv roditelja maloletnog K.K.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA