≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavica Đukić Dejanović: "Ispituje se kako je nož završio u rancu dečaka"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio

  • 3

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović odmah po prijavljenom incidentu, stigla je u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru gde je danas u rancu jednog dečaka nađen nož.

- Stojimo ovde sa posebnim emocijama ispred škole "Vladislav Ribnikar". Ovde govorimo o nožu koji je pronađen u jednom rancu, ali ne govorimo o učeniku jer nadležne službe treba da utvrde kako je taj nož završio u tom rancu, da li je neko ubacio. Deca su različito reagovala, a sada nam predstoji da radimo na tome da deca ne budu traumatizovana. Preduzete su sve mere iz nadležnosti škole da se ništa ne dogodi- rekla je Slavica Đukuć Dejanović.

U izjavi novinarima posle posete školi, ministarka je rekla da je očekivano da su posle ove informacije učenici "Ribnikara" i njihovi roditelji dodatno uznemireni, s obzirom na tragični događaj koji se desio 3. maja prošle godine. Na pitanje da li su učenici napustili nastavu, ministarka je odgovorila da velika većina nije, te da nisu ni bili svesni šta se dogodilo.

- Radimo na tome da škola normalno nastavi da radi, a o svemu onome što dodatno bude preduzeto bićete naknadno obavešteni- rekla je Đukić Dejanović.

Oglasio se MUP

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole.

Za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je rekao da nije njegov.

Niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio.

Svi učenici OŠ „Vladislav Ribnikar“ su bezbedni.

Dalji rad je u toku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da je prisustvo školskog policajca u školama i saradnja sa učenicima i zaposlenima u školama ključna u sprečavanju eventualnih incidenata i zaštiti bezbednosti učenika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    23. februar 2024 | 16:06

    Kakva crna ocena roditelja nad profesorima?!Dali su nju ocenjival,kada je predavala?!Sta jos treba,da i roditelji maltretiraju profesore kao i njihova deca?!I sta,onda da ocene dobijaju uz pretnju,a znanje samo iz mobilnog?!Kuda idu divlje svinje?!Predlog ministarke,hitno odbaciti,a nju na lep nacin poslati u mirovinu sa 70 godina?!

  • Vesna

    23. februar 2024 | 16:51

    Gospodjo Djukic Dejanovic,nadam se da vise vremena provodite u ministarstvu,posveceni svom resoru Vam dodeljenom nego u tv studiju,radeci na Vasim emisijama koje se,meni licno,kose sa funkcijom na cijem ste celu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA