≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najpotresnija slika otmice kod Mladenovca: Sirijac gleda u cev pištolj dok otmičar preti da će ga ubiti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Usled toga oštećeni su sa mobilnih telefona, koje su im dali osumnjičeni, putem video poziva kontaktirali svoje porodice tražeći novac i to oštećeni F.B. iznos od 200.000 evra, a M.K. iznos od 100.000 evra

  • 11
Otet Sirijac Foto: Telegraf

Telegraf.rs objavljuje sliku jednog od otetih sirijskih državljanina. Na slici se vidi cev pištolja i muškarac koji uplašeno gleda. Ovom slikom su otmičari ucenjivali njegovu porodicu i pretili da će ga ubiti, ako im do 13. februara ne predaju 200.000 evra.

Nesrećnog mladića držali su vezanog u kući u Maloj vrbici, a tukli ga drvenim palicama.

Oglasilo se Više javno tužilaštvo

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice stranih državljana zbog sumnje da su 10. februara 2024. godine na teritoriji opštine Mladenovac, mesto Mala vrbica, zajedno sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K, tražeći od njihovih porodica ukupno 300.000 evra za otkup, odnosno kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu.

Osumnjičeni državljanin Iraka Mustafa Q.Z.A-B. (28), državljanin Švedske i Sirijske Arapske Republike Alibrahim H. (23), državljanin Kraljevine Jordan i Republike Srbije Dwairi S. (38) i državljanin Sirijske Arapske Republike Hrfen O. (29) lišeni su slobode 13. februara, nakon čega su saslušani u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu im je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke.

Prema naredbi o sprovodjenju istrage, osumnjičeni su po prethodnom dogovoru u sastavu grupe sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K u iznajmljenoj kući u Maloj vrbici.

Oštećene su držali u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama i nogu plastičnim uzicama, tukli su ih drvenim palicama uz pretnje ubistvom, primoravajući ih da od svojih porodica traže novac kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu, dajući im rok za isplatu do 13. februara 2024. godine do 10 časova.

Usled toga oštećeni su sa mobilnih telefona, koje su im dali osumnjičeni, putem video poziva kontaktirali svoje porodice tražeći novac i to oštećeni F.B. iznos od 200.000 evra, a M.K. iznos od 100.000 evra.

Oštećeni su držani u navedenoj kući do 13. februara kada su uhapšeni od strane policijskih službenika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA