Vreme čitanja: oko 1 min.

Potvrđena optužnica za ubistvo veterinara u Bogatiću: Trojici mladića preti doživotna robija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trojica osumnjičenih su uhapšena iste noći kada se napad dogodi i od tada su u pritvoru

  • 0
Boris Dražić Foto: Facebook/Boris Dražić

U Višem sudu u Šapcu potvrđena je optužnica za ubistvo Borisa Dražića (44), doktora veterine i direktora Veterinarske stanice u Bogatiću u noći 22. jula prošle godine.

Više javno tužilaštvo tereti tereti Đ. L. (18) i D. D. (20) iz Bogatića i S. B. (22) iz Prokuplja da su kao saizvršioci pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju izvršili teško ubistvo.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od 10 godina do doživotnog zatvora.

Podsetimo, Dražić je ispred jednog kafića u centru Bogatića dobio snažan udarac u glavu kada je krenuo da odbrani prijatelja od trojice nasilnika. Srušio se na trotoar i dok je ležao bez svesti mladići su ga brutalno šutirali nogama po glavi i telu. Nije se probudio iz kome, a povrede koje je zadobio bile su kobne i preminuo je tri dana kasnije u Kliničkom centru u Beogradu.

Trojica osumnjičenih su uhapšena iste noći i od tada su u pritvoru.

Surovo ubistvo Borisa Dražića uznemirilo je javnost u ovom kraju. U Bogatiću je povodom nezapamćene tragedije proglašena dvodnevna žalost, a od mladog veterinara na sahrani 28. jula oprostilo se više od hiljadu ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA