Vreme čitanja: oko 1 min.

Masovno hapšenje u Nišu i Prokuplju: Ojadili sportski klub za skoro 2 miliona

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

S. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, dok su B. K., G. B., M. J. V. i A. M., uz krivičnu prijavu, privedeni u tužilaštvo

  • 3
Hapšenje makroa Beograd Printskrin: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su S. M. (53) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti i zloupotreba poverenja.

Takođe, policija je uhapsila B. K. (43), G. B. (57) i M. J. V. (37) iz Niša, kao i A. M. (42) iz Prokuplja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba poverenja podstrekavanjem.

S. M. kao odgovorno lice jednog sportskog kluba iz Niša, sumnjiči se da je od decembra 2021. do septembra 2022. godine, novac u iznosu od 1.688.596 dinara, koji je dobio od grada za određene potrebe kluba, iskoristio za drugu namenu, što je suprotno finansijskom planu utrošaka sredstava.

Takođe se sumnja da je tokom 2022. godine, na osnovu falsifikovanih računa, uz podstrekavanje ostalih četvoro osumnjičenih, na račune njihovih preduzeća prebacio 1.566.000 dinara, a koje su takođe pripadale klubu.

S. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, dok su B. K., G. B., M. J. V. i A. M., uz krivičnu prijavu, privedeni u tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    26. februar 2024 | 16:15

    Po ovome, FK C.Zvezda i Partizan ne bi trebali da imaju nijednog funkcionera koji nije u zatvoru! Naravno, u glavnim ćelijama treba da bude crnogorska mafija, koja vlada ovim klubovima!

  • Iko

    26. februar 2024 | 16:08

    Uvek je se ostrio k na malim. Lica sa potjernica nam vode Cz i Partizan . Neki su ojadili i nesretan narod na Kosovu i danas se sepure u ne seilaze sa tv.

  • Demi

    26. februar 2024 | 16:08

    Hahaha... nadjite jedan jedini sportski klub iz bilo kog mesta u Srbiji, bilo koja liga, da uprava kluba ne trpa pare od opštine sebi u džep! Naguraju se u upravu kluba kojekakvi likovi, ne zna se ni čemu služe, ni koja im je funkcija, a igračima se duguju plate itd, itd... Nevezano, da li je u pitanju fudbal, košarka, odbojka, rukomet, bilo koji drugi sport!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA