Vreme čitanja: oko 1 min.

U bočice sa sapunicom sakrio drogu: Koristio i čarape i teglicu krema, predat policiji

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slučaj je otkriven juče na izlazu ka Bugarskoj na prelazu Gradina, kada je na granicu stigao "mercedes" stranih registracija, koji je putovao iz Holandije ka Turskoj

  • 0
Marihuana, autobus Foto: Uprava carina

Carinski službenici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Gradina otkrili marihuanu i hašiš u prtljagu jednog putnika, koji ih je sakrio u čarapu, teglicu od eurokrema i bočice od sapunice za pravljenje balončića, saopštila je danas Uprava carina Republike Srbije.

Slučaj je otkriven 25. februara na izlazu ka Bugarskoj na prelazu Gradina, kada je na granicu stigao mercedes stranih registracija, koji je putovao iz Holandije ka Turskoj.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, vozač automobila je rekao da nema, jer sa sobom nosi samo lične stvari, navodi Uprava carina.

Detaljan pregled, koji je usledio, potvrdio je nešto sasvim drugo: putnik je u lični prtljag sakrio čarapu i teglicu eurokrema, koje je ispunio marihuanom i sa nekoliko grumenova hašiša.

Među ostalim stvarima, otkrivene su i četiri bočice sa sapunicom za pravljenje balončića, koje je iskoristio kao masku za krijumčarenje, jer ih je ispraznio, a u njih stavio plastične kesice ispunjene marihuanom.

U prtljagu se našlo i nekoliko psihoaktivnih slatkiša: jedna tabla čokolade i jedan ručno pravljeni kolač sa mirisom marihuane.

Krijumčar je potom sa svim otkrivenim narkoticima predat policiji u dalju nadležnost.

Uprava carina napominje da se tokom svakodnevnog rada na granici njeni službenici suočavaju s brojnim pokušajima skrivanja zabranjene robe na raznim neobičnim mestima, čemu u prilog govori i ovaj slučaj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ovako je keruša Rea nanjušila pola tone marihuane na granici Crne Gore i Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA