≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odloženo suđenje Stojanu koji je optužen da je ubio Nevenu u Ripnju: Sud naložio ponovno saslušanje veštaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veštaci psihijatrijske i psihološke struke nisu ustanovili da Ilić ima duševnu bolest, dok ga, s druge strane, u zatvoru leče

  • 0
Osumnjičeni Stojan Ilić suđenje Foto: Facebook

Suđenje Stojanu Iliću, optuženom za ubistvo Nevene P. (16) koje se dogodilo 16. aprila u Ripnju odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu radi dodatnog ispitivanja veštaka.

Naime, Iliću je u zatvoru, osim paničnog poremeđaja, u međuvremenu ustanovljen i emocionalno nestabilni poremećaj ličnosti, koji se još naziva i granični poremećaj ličnosti.

- Smatram da treba opet da ispitamo sudske veštake i utvrdimo da li moj klijent pati od neke duševne bolesti, što bi znatno uticalo na tok i ishod ovog suđenja. Moj klijent je, prema medicinskoj dokumentaciji koja je dobijena iz Doma zdravlja Voždovac, imao psihičkih problema, kao i terapiju i to je dokumentacija koju su veštaci pregledali. U međuvremenu je došlo do novih dokumenata i nalaza i to od lekara iz Okružnog zatvora u Beogradu, gde se okrivljeni i nalazi. Terapija je promenjena, a u pitanju je još jedna dijagnoza pa samim tim tražim da se opet pozovu veštaci i da se analizira i ova nova terapija i dijagnoza od strane tog lekara - rekao je branilac okrivljenog Ilića.

Sud je odlučio da ponovo pozove na ispitivanje veštake psihijatra i psihologa Aleksandra Miloševića i Nadu Janković s obzirom na to da veštačenjem nisu utvrdili da Ilić ima psihički poremećaj ili duševnu bolest, već samo mentalnu zaostalost.

Na naredno ročište biće pozvan i sudski veštak medicinske struke.

Naredno suđenje zakazano je za 2. april.

Podsetimo, veštak psiholog Nada Jaković rekla je pred sudom na prošlom ročištu da Ilić ima laku mentalnu zaostalost i slabu kontolu impulsa.

- To je celo životno stanje, ne mogu da tvrdim da je u vezi sa kritičnim događajem. On tako funkcioniše. Teže odlaže impulse i nagone, sklon je tome da mora da ih zadovolji - rekla je.

"Došle su mi crne misli"

- Nisam nikog želeo da povredim, ni Nevenu, ni njene, nisam imao nameru. Pio sam lekove i alkohol. Otišao sam u njihovu kuću da napunim telefon. Nevena, njen brat Nenad i ja smo krenuli do prodavnice da kupimo baterije za sat. Kad je njen brat izašao iz auta, pitao sam Nevenu da li hoće da ide s njim, nije htela - ispričao je Ilić iznoseći odbranu na prošlom ročištu.

Kako je rekao, krenuo je da sipa gorivo, ali nije išao glavnim putem, već okolo. Usput su se posvađali.

- Ona je u kolima skočila na mene, vređala me je, izašla je iz auta. Ubeđivao sam je da je odvezem kući, nije htela. Govorila je da sam retardiran, da sam bolesnik. Došle su mi neke crne misli, kako sam uzeo nož i uradio to, nemam pojma - dodao je.

Ispričao je da se iznervirao jer ga je Nevena uvredila, da je psihički bio u lošem stanju jer nije redovno uzimao terapiju i jer je pio alkohol.

- Ja sam okrenuo auto i krenuo kući. Kako sam ih izbo nožem, to ne znam. Nisam je silovao, ni seksualno uznemiravao. Stvarno ne znam ni kako sam uzeo nož, nisam mogao da se savladam - rekao je.

On je dodao i da misli da se porodica ubijene devojčice bavila crnom magijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA