≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

SAZNAJEMO Uhapšeni osumnjičeni za ubistva Dedovića, Stamatovića, Kožara i Hadžića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored ovih osumnjičenih po jedno lice lišeno je slobode u Republici Španiji i Republici Grčkoj, dok se šest lica nalazi u pritvorima i zatvorima u Republici Srbiji i Crnoj Gori, a šest lica se za sada nalaze u bekstvu

  • 1
Jovan Vukotić, Igor Dedović Foto: MUP Srbije, Privatna arhiva, Shutterstock

U koordinisanoj međunarodnoj zajedničnoj akciji istražnih timova Republike Srbije, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Apelacionog tužilaštva Republike Grčke, MUP, UKP, BIA, grčke i španske policije, EUROPOL-a i EURODŽAST-a, noćas je u Srbiji uhapšeno 6 lica, a u Republici Španiji i Republici Grčkoj po jedno lice.

Osumnjičeni su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela i krivično delo teško ubistvo, zbog izvršenja krivičnog dela dana 19. januara 2020. godine u Atini, u kojoj su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović i dana 23.07.2020. godine kada su lišeni života Alan Kožar i Damir Hadžić na Krfu.

Krivičnim prijavama je obuhvaćeno ukupno 19 osumnjičenih, od kojih je u Republici Srbiji lišeno slobode šest lica i to: D.T, V.M, S.V, N.D, V.V i R.S, a koji će biti privedeni i saslušani u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti doneta odluka o pokretanju istražnog postupka.

Pored ovih osumnjičenih po jedno lice lišeno je slobode u Republici Španiji i Republici Grčkoj, dok se šest lica nalazi u pritvorima i zatvorima u Republici Srbiji i Crnoj Gori, a šest lica se za sada nalaze u bekstvu.

Krivičnom prijavom su obuhvaćeni državljani Republike Srbije za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili ova krivična dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BAJA

    28. februar 2024 | 14:04

    Narod se ubja kao na divljem zapadu nekad. Ovo ta demokracia za kojom narod zudio, Americka demokracia. Uzas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA