Vreme čitanja: oko 2 min.

Pošao iz Dubaija, "pao" na "Nikoli Tesli": U koferu nosio 3,3 miliona dinara vredne telefone

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Strani državljanin koji se našao u prekršaju je službenicima rekao da nije znao da su i tranzitni putnici u obavezi da prijave vredniju robu koju nose sa sobom, što ga ne oslobađa odgovornosti

  • 0
Carina, aerodrom Nikola Tesla Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinski službenici su 26. februara na aerodromu Nikola Tesla, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj jednog putnika da u prtljagu prokrijumčari mobilne telefone vredne preko 28.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Putnik koji je doputovao letom iz Dubaija se po preuzimanju prtljaga uputio u zeleni kontrolni prolaz koji je namenjen onima koji nemaju ništa za prijavljivanje.

To, međutim, ne znači da u zelenom kontrolnom prolazu kontrole neće biti, jer pregledom na skeneru za prtljag vrlo brzo može da se utvrdi, da li se u koferima putnika nalazi nešto što je moralo biti prijavljeno.

Na snimku skenera se i ovoga puta videlo da se u prtljagu pomentog putnika, umesto ličnih stvari i garderobe, nalazi mnoštvo manjih kutija.

Zbog toga je usledio detaljan pregled kojim je potvrđeno da se radi o 34 nova mobilna telefona, prestižnih robnih marki, u originalnim pakovanjima.

Na osnovu računa pronađenih uz robu, vrednost 20 mobilnih telefona ''iPhone 15 Pro max'', ''iPhone 15 Plus'', ''iPhone 15'' i ''iPhone 14'', kao i 14 mobilnih telefona ''Samsung Galaxy S23 Ultra'' i ''Samsung Galaxy S24 Ultra'', kao i jednih slušalica ''AirPods Pro 2'', procenjena je na više od 3,3 miliona dinara.

Strani državljanin koji se našao u prekršaju je službenicima rekao da nije znao da su i tranzitni putnici u obavezi da prijave vredniju robu koju nose sa sobom, što ga ne oslobađa odgovornosti.

Nezavisno od toga da li putnik u zemlji ostaje ili kroz nju samo prolazi, obavezno na prelazu treba da prijavi sve vrednije stvari koje sa sobom nosi, kao i novac iznad 10.000 evra. Potom će u zavisnosti od toga da li je reč o robi za lične potrebe ili o robi trgovačkog karaktera biti sproveden ili skraćeni postupak na samom prelazu ili će roba biti upućena u redovan carinski postupak.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Uprava Carina Republike Srbije (@carina_srbije)

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je keruša Rea nanjušila pola tone marihuane na granici Crne Gore i Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA