≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Filmsko hapšenje na Zvezdari: Vladimir "pao" u akciji vertikala, izveden sa lisicama na rukama i nogama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon višegodišnje istrage i intenzivnog operativnog zajedničkog rada sa Evropolom, na teritoriji Srbije, Španije, Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su M. B. (42), D. J. (32), D. T. (60), V. V. (33), S. V. (38), V. M. (45), N. D. (35), R. S. (61) i A. R. (44)

  • 0
Hapšenje, MUP Printskrin: MUP

U zajedničkoj međunarodnoj akciji kodnog naziva "Vertikala" uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva krivična dela teško ubistvo i jedno teško ubistvo u pokušaju. Kako saznaje Telegraf.rs, hapšenje jednog od osumnjičenih Vladimira V. izgledalo je kao na filmu.

On je uhapšen sinoć na Zvezdari, u Ulici Grge Jankeša.

- Veliki broj policijskih oklopnih vozila bio je parkiran ispred zgrade. Specijalci su upali u stan i stavili mu lisice na ruke, ali i na noge. Tako vezan, izgledao je kao Hanibal Lektor. U komšiluku su ga svi znali kao finog komšiju, ali kada je uhapšen bilo je jasno da je počinio neko teško krivično delo - kaže za Telegraf.rs očevidac hapšenja.

Kako je naveo načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić, organizatori navedene organizovane kriminalne grupe su Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk, a krivična prijava podneta je protiv ukupno 18 lica.

Nakon višegodišnje istrage i intenzivnog operativnog zajedničkog rada sa Evropolom, na teritoriji Srbije, Španije, Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su M. B. (42), D. J. (32), D. T. (60), V. V. (33), S. V. (38), V. M. (45), N. D. (35), R. S. (61) i A. R. (44).

- Ovim krivičnim delima lišeni su života Alan Kožar, Damir Hadžić, Igor Dedović i Stevan Stamatović i ranjena je supruga Stevana Stamatovića. Ovom akcijom zadat je ozbiljan udarac organizovanom kriminalu - dodao je Cmolić.

Pretresom stanova i drugih prostorija koje koriste šestoro osumnjičenih na teritoriji Srbije, pronađena je veća količina novca, nekoliko luksuznih satova, mobilni telefoni koji služe za kriptovanu komunikaciju, kao i dve falsifikovane lične isprave.

Uhapšenima na teritoriji Srbije određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Osumnjičeni su uhapšeni zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, Bezbednosno-informativne agencije, Evropola, kao i policija Kraljevine Španije, Republike Grčke i Republike Srpske.

(Telegraf.rs)

Video: UKP: Uhapšene osobe povezane sa ubistvom Kožara, Hadžića, Stamatovića i Dedovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA