Vreme čitanja: oko 1 min.

Užas u Beogradu: Proganjao ženu, pretio da će je ubiti, fotografisao je i fizički nasrtao na nju

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preti mu kazna zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

  • 5
Policija hapšenje lisice rotacija Foto-ilustracija: Shutterstock

Protiv V.V. (36) Treće OJT podnelo je optužni predlog zbog sumnje da je izvršio krivično delo proganjanje.

"Postoji sumnja da je u periodu od marta 2023. godine pa do decembra pratio oštećenu, fizički joj se približavao protiv njene volje, pokušavao da uspostavi kontakt s njom neposredno i preko drugih osoba, te telefonom i drugim sredstvima komunikacije,pretio joj da će je ubiti. Potom, preko njoj bliskih osoba je preduzimao i druge radnje na način koji može osetno da ugrozi lični život oštećene na taj način što ju je u više navrata telefonskim putem kontaktirao, upućivao pretnje, te je dolazio do njenog radnog mesta, uznemiravao njene prijatelje, kontaktirao je putem elektronske pošte, te je pokušavao da stupi u kontakt sa oštećenom i preko trećih lica usled čega su je i nepoznata lica uznemiravala, te ju je neovlašćeno fotografisao i dostavljao joj ove fotografije", saopštili su.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu prema okrivljenom produži pritvor s obzirom da i dalje stoje razlozi zbog kojih je pritvor kao i da postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni ponoviti krivično delo te je predloženo i da sud, nakon održanog pretresa i izvedenih dokaza, okrivljenog oglasi krivim te da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Dr Gordana

    29. februar 2024 | 19:15

    Kazna od godinu dana ? Ovaj je za lečenje u ustanovi zatvorenog tipa Ovo je opasno opsedivno ponašanje koje ume da lose završi po žrtvu.

  • Nata

    29. februar 2024 | 19:03

    I kad izadje iz zatvora nastavi tamo gde je stao?! Zakon pod hitno menjati.Ako je pretio da ce je ubiti,on ce to uraditi(nadam se da nece).Takve ljude dozivotno,bez prava pustanja na slobodu.

  • Ana

    29. februar 2024 | 18:52

    Užas...u više od 50% slučajeva raskida ili razvoda neko nekog proganja...ne piše da li je i ovde to slučaj, ali je tako. I to je vrlo zabrinjavajuće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA