Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužnica protiv dva muškarca zbog krađe i napada na radnike: Poprskali ih sprejem, pa odneli ceo pazar

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optuženi su, posle saslušanja, sprovedeni na izdržavanje ranije izrečenih kazni zatvora

  • 0
Policija, hapšenje, lisice Foto: Marko Jovanović

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podiglo optužnicu protiv M. A. (31) i A. I. (41) zbog sumnje da su kao saizvršioci, u večernjim satima dana 25. marta prošle godine, u Novom Beogradu, po prethodnom dogovoru, upotrebom sile oduzeli tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist koja nije mala.

Oni su, naime, došli do prodajnog prostora "Venera 22", stavili na glave platnene kape sa otvorima za oči i spustili ih preko lica. Prvookrivljeni M. A. je potom iščupao fioku naplatne kase u kojoj se nalazio celodnevni pazar u iznosu o 121.000 dinara.

Drugookrivljeni A. I. je sprejem, koji se nalazio u većoj boci pod pritiskom crne boje, prodavačice u radnji poprskao u lice, nakon čega su napustili prodajni prostor.

M. A. je sa sobom poneo fioku kase, a A. I. je ponovo sprejem poprskao oštećene.

Identitet okrivljenih je utvren operativnim radom službenika PS Novi Beograd i oni su 6. aprila, nakon saslušanja, sprovedeni na izdržavanje ranije izrečenih kazni zatvora.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljene nakon suđenja i izvedenih dokaza oglasi krivima i osudi ih na kazne zatvora u skladu sa odredbama Krivičnog zakonika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA