≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Psihijatri nisu došli, suđenje odloženo: Dalibor iz Niša se tereti za teško ubistvo supruge Sandre

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stevanović se tereti da je 12. novembra 2022. godine u hodniku zgrade u kojoj živi, bivšu suprugu najpre pretukao a zatim joj oko vrata navukao plastičnu vezicu u nameri da je uguši

  • 0
Policija hitna pomoć uviđaj Foto-ilustracija: Telegraf

Suđenje Nišliji Daliboru Stevanoviću optuženom za pokušaj teškog ubistva biše supruge Sandre T. odloženo je danas zbog nedolaska veštaka iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su trebali da se izjasne o njegovoj sposobnosti da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja dela.

Kako je saopštila sudija Višeg suda Aleksandra Mojašević, jedan od članova komisije veštaka je na edukaciji a drugi na godišnjem odmoru.

- S obzirom na nedolazak veštaka naložila sam da se optuženi ne dovodi iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda radi izbegavanja dodatnih troškova – objasnila je Mojašević zbog čega ni Stevanović danas nije bio u sudnici.

Njegov branilac advokat Zoran Saveljić kazao je da je za njegovog klijenta nalaz veštaka od ključnog značaja.

- U njihovom nalazu navedeno je da Dalibor nije konfliktna osoba, da voli svoju porodicu te da je reagovao impulsivno. To dokazuje da smo u pravu što insistiramo da se delo iz pokušaj teškog prekvalifikuje u pokušaj običnog ubistva – rekao je Saveljić.

Stevanović se tereti da je 12. novembra 2022. godine u hodniku zgrade u kojoj živi, bivšu suprugu najpre pretukao a zatim joj oko vrata navukao plastičnu vezicu u nameri da je uguši . Veštak niškog Zavoda za sudsku medicinu Ivan Stojanović na prethodnom glavnom pretresu potvrdio je da bi plastična vezica dovela do ugušenja Sandre T. da je izostala reakcija ljudi koji su joj je skinuli. Kako se navodi u optužnici, Sandru su od sigurne smrti spasile komšije koje su istrčale čuvši vrisku njenog sina koji je bio svedok napada na majku. Jedan od njih je sečicama sa vrata žene koja je izgubila svest, , isekao plastičnu vezicu koja joj se od stezanja duboko usekla u vrat.

Motiv svirepog napada, prema svedočenju žrtve je, kako je kazala ranije, to što Dalibor nije mogao da podnese razvod te je počeo da je progoni.

Dalibor je priznao da je pokušao da ubije ženu ali se branio da je veče pre zločina popio punu šaku leksilijuma i dva piva te da zbog toga nije bio sasvim pri sebi. Kazao je da je izgubio samokontrolu kada je u stanu bivše supruge video nepoznatog muškarca.

Pitao sam je : - Sandra ko ti je to u stanu? Ona mi je kazala da me se to ne tiče jer smo razvedeni.Pukao sam, pao mi je mrak na oči, ona je počela da vrišti, stavio sam joj ruku preko usta i tada je krenula tuča – branio se ranije Stevanović.

Nastavak suđenja zakazan je za 27. mart.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA