≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kecmanović ostaje u pritvoru: Optužen da je neobezbeđeno držao oružje kojim je sin ubio 10 osoba u "Ribnikaru"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja

  • 2
Vladimir Kecmanović, Kosta Kecmanović, Vladislav Ribnikar Foto-kolaž: Telegraf, Facebook

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu danas je donelo rešenje kojim je prema okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću produžen pritvor, a koji mu po tom rešenju može trajati najduže 60 dana.

Pritvor je prema okrivljenom Kecmanoviću produžen iz zakonskih razloga propisanih Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koja

    4. mart 2024 | 14:34

    Predpostavljam da nije fotogenican

  • pfc

    4. mart 2024 | 15:05

    10 godina za nesto sto nije kriv.. ako je ucio sina da puca to nijr zlocin, s i da je drzao pistolj obezbedjen moze mali da ga ukrade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA