≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Miloševu otmicu "pripremio" najbolji drug, a devojka bila glavna: Ovako je pobegao nakon 7 dana iz tamnice

Vreme čitanja: oko 4 min.

Njega su tipovala dva prijatelja, od kojih mu je jedan mladić bio toliko blizak da je kod njega noćio bezbroj puta u stanu, a drugi je sa Milošem išao u isti razred

  • 2

"Ćao, sviđaš se mojoj drugarici. Ona nema fb, pa ako si ti dobar sa Perom, mogli bi smo na neko pićence, naravno ako si slobodan", prva je poruka otmičara sa lažnog profila pod pseudonimom Sandra Savić koju su uputili Milošu Jakovljeviću 2010. godine kada, nakon nekoliko dana od javljanja, izvršavaju najpoznatiju otmicu u Srbiji i to u centru Beograda.

Naime, spektakularna otmica Miloša Jakovljevića, tada osamnaestogodišnjeg mladića postala je najpoznatija nakon njegovog samooslobođenja iz stravičnog podzemnog tunela u Sremskim Karlovcima.

Njega su tipovala dva prijatelja, od kojih mu je jedan mladić bio toliko blizak da je kod njega noćio bezbroj puta u stanu, a drugi je sa Milošem išao u isti razred.

Plan da sa njim ugovore sastanak počeo je preko društvene mreže fejsbuk kada su mu se sa lažnog profila devojke Sandre Savić javili otmičari i time započeli otmicu koja je zaprepastila Srbiju.

Miloš je prvi put nakon otmice i to 14 godina kasnije sa ekipom Telegrafa ponovo ušao u prepisku sa otmičarima koja je počela 3. maja 2010. godine.

"Ćao, sviđaš se mojoj drugarici. Ona nema fb, pa ako si ti dobar sa Perom, mogli bi smo na neko pićence, naravno ako si slobodan", prva je poruka otmičara upućena Milošu.

"Hey hey, naravno, što da ne, dogovorićemo se ja i Pera", odgovorio je Miloš.

Upornost "devojke" ogledala se u svakodnevnom javljanju Milošu pa istog dana nastavlja da mu piše.

"Pozdravlja te Tića", piše devojka.

Nakon svega dva dana predlaže mu da se nađu na fudbalskom terenu gde je Miloš tada trebao da igra, ali ubrzo dolazi do promene plana jer. Mladić veruje da su zaključili da im je to mesto previše prometno i da će imati publiku koja im nikako nije išla u prilog.

"Jel može onda u subotu od pet, ali čućemo se za tačno vreme?", poslednja je poruka pred otmicu koju su Milošu poslali otmičari.

Nakon par dana od prve poruke otmičara nepoznata "devojka" pod pseudonimom Sandra Savić predlaže Milošu da dođe ispred Srednje grafičke škole na Novom Beogradu. Oni se nakon nekoliko dana od njenog javljanja i sastaju, a onda im prilaze mladići koji se predstavljaju kao policajci. Ovako počinje priča o filmskoj otmici usred Beograda

- Ona se predstavila kao drugarica od te devojke sa fotografije i rekla je da treba da obuje druge cipele jer je te žuljaju i da ja krenem sa njom, a da drugar sačeka tu drugu devojku sa fejsbuka koja malo kasni. Krenuo sam sa njom nekih pedesetak metara, čisto da sam van vidokruga mog drugara, kada su nam prišli policajci u civilu od kojih je jedan odmah izvadio značku. U tom trenutku njoj u dekolteu pronalaze paketić belog i shodno situaciji znao sam odmah da sam i ja osumnjičen - podseća se Miloš podmuklog scenarija otmice koja je tada počela.

U civilnog "punta" kojim su se dovezli do njih, policajci smeštaju Miloša i devojku i odmah im oduzimaju mobilne telefone. Kako Miloš pre ovoga nije imao kontakt sa policijom nije ni znao da policija mobilne telefone oduzima u stanici, pa mu nije ni bilo čudno što su i njemu i devojci telefone oduzeli u toku vožnje.

Policajac mu stavlja lisice i tera ga da uđe u gepek

- Tada odlazimo do nekog groblja gde je ona trebala da pokaže tog glavnog dilera odakle ona uzima tu robu. Izašla je sa jednim od njih dvojice, a ja sam ostao sa drugim. Nakon pet minuta taj koji je ostao sa mnom postaje agresivan u smislu da me tera da uđem u gepek da navodno ne bih imao problema ako me vidi taj diler, ali ja sam to odbio. On nastavlja da forsira to da uđem u gepek pod izgovorom da sam osumnjičen i da mogu imati ozbiljnih problema i stavlja mi lisice napred. Ja tada pristajem da ne bih ulazio u dublju raspravu sa njim - priča Miloš koji samo par minuta kasnije saznaje da je otet.

Sloboda

Nakon sedam dana provedenih u mračnom podzemnom tunelu u Sremskim Karlovcima, Miloš primećuje na kosturu za koji su bile vezane lisice veliko oštećenje  nakon čega odlučuje da pokuša da se oslobodi. Tada je pojeo sve ostatke hrane koje je čuvao i pomoću male metalne šipke, polugom, pokušao da se oslobodi lisica koje su bile jako zategnute na njegovoj ruci. Nakon nekoliko iscrpljujućih poteza lisice pucaju, a Miloš pod naletom adrenalina odlučuje da se oslobodi po svaku cenu. Bio je spreman na ekstremne potreze.

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala "Telegraf.rs".

(Telegraf.rs)

Video: Miloš iz Beograda je pošao na sastanak sa devojkom: Ona je bila mamac za pakao koji mu se sprema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA