Vreme čitanja: oko 2 min.

Danas se nastavlja suđenje u odsustvu Zviceru i Vušoviću

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo sudu da spoji predmet po ovoj optužnici sa predmetom protiv grupe "Vračarci" u kojem je Vušović označen kao vođa grupe, i o tom predlogu će sud naknadno doneti odluku

  • 0
Hapšenje na Vračaru, pripadnika klana Džonija sa Vračara, Nikola Vušović Foto: MUP

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da se nastavi pripremno ročište pred početak suđenja u odsustvu Radoju Zviceru i Nikoli Vušoviću zvanom Džoni sa Vračara, kao i desetorici pripadnika njihove grupe, zbog sumnje da su pokušali da otruju muškaraca koji se nalazi u zatvoru u Crnoj Gori.

Pripremno ročište počelo je u februaru kada su optuženi negirali krivicu.

Na tom ročištu advokati su počeli sa uvodnim izlaganjima što će nastaviti danas.

Po završetku pripremnog ročišta sudija će zakazati glavni pretres kojem će javnost moći da prisustvuje.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo sudu da spoji predmet po ovoj optužnici sa predmetom protiv grupe "Vračarci" u kojem je Vušović označen kao vođa grupe, i o tom predlogu će sud naknadno doneti odluku.

Vušović i Zvicer su nedostupni pravosudnim organima, kao i Nikola Milenković, dok je Dario Đorđević uhapšen u Austriji zbog krivičnih dela izvršenih na njihovoj teritoriji, zbog čega će se svima suditi u odsustvu.

Optužnicom su pored Zvicera i Vušovića obuhvaćeni Nedeljko Todorović, Dario Đorđević, Aleksandar Milošević, Nikola Milenković, Ognjen Drašković, Danilo Tešić, Bojan Šotra, Aleksandar Čović, Bogdan Dimitrijević i Dejan Rutanj.

Zvicer i Vušović se sumnjiče da su od početka 2019. godine do 11. novembra 2022. godine na teritoriji Srbije i Crne Gore organizovali kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni.

Ova grupa je, kako se sumnja, za cilj imala vršenje krivičnih dela teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prinuda i izazivanje opšte opasnosti, a radi sticanja finansijske i druge koristi.

Optužnicom im je na teret stavljeno da su pokušali cijanidom da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila je spremna na saradnju sa istražnim organima te države.

Sumnjiče se da su rođenu sestru žrtve, pretnjama, paljenjem lokala i automobila u njenom vlasništvu, prinudili da sa njima sarađuje i ubedi brata da odustane od saradnje. Oni su je nakon toga, bez njenog znanja, iskoristili da rođenom bratu odnese otrovanu hranu u pritvor da bi ga tako ubili.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da predmet po ovoj optužnici spoji sa predmetom protiv grupe "Vračarci" u kojem je Vušović označen kao vođa grupe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA