Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodavao drogu maloletnicima u Beloj Crkvi: Optužnica za dilera iz okoline Pančeva, preti mu 15 godina robije

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Stalne" mušterije mu bili dečaci stari 15 i 17 godina

  • 2
Marihuana, droga, niš Foto: MUP Srbije

Više javno tužilaštvo u Pančevu je Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog K.H. (34) iz Bele Crkve, zbog postojanja sumnje da je tokom leta 2023. godine do 14. novembra u Beloj Crkvi maloletnim licima prodavao opojnu drogu marihuanu i to maloletniku starom 15 godina iz Kusića po gram na svaka dva do tri dana, a maloletniku starom 17 godina iz Bele Crkve deset puta po 1 ili 0,5 grama.

Okrivljeni se tereti i da je 14. novembra prošle godine u Beloj Crkvi neovlašćeno zbog prodaje držao opojnu drogu marihuanu i to u ul. Zmaj Jovina u količini od 0,75 grama, a u ul. Hajduk Veljkova, na ulazu u prostor stare stočne pijace, u količini od 7,23 grama.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od pet do petnaest godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Takođe je predloženo da sud okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti oduzimanje predmeta, oduzme mu imovinsku korist pribavljenu krivičnim delom kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo u Srbiji

    7. mart 2024 | 11:20

    Neverovatno sta radi policija Srbije.

  • Ezra

    7. mart 2024 | 12:39

    Toliko i treba da dobije, plus ga navuci na drogu a podlr zatvoriti da apstinira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA