≫ 

Vreme čitanja: oko 19 min.

"Ništa mi draže nema, nego što smo Lazu odrali": Marko Miljković likovao nad ubistvom Vukićevića

Vreme čitanja: oko 19 min.

Na prošlom ročištu pregledana je "Skaj" komunikacija u vezi sa dve likvidacije, a danas se nastavlja sa čitanjem i slušanjem poruka klana

  • 1
Veljko Belivuk, Marko Miljković, suđenje Foto: Nikola Anđić, Printskrin: TV Pink

Suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Na ročište su, ponovo pozvani okrivljeni saradnici, a nastavljeno je sa pregledanjem "Skaj" dokumentacije - prepiski, audio poruka i fotografija tela žrtava.

Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević sklopili su sporazum sa tužilaštvom i dobili manje zatvorske kazne u zamenu za informacije.

Oni su već svedočili protiv ostalih pripadnika klana, a u sud su ove nedelje pozvani kako bi se izjasnili u vezi sa "Skaj" prepiskama u vezi sa ubistvima, s obzirom na to da je sud prošlog meseca "Skaj" usvojio kao dokaz.

18.42 Završeno suđenje

Sudija je prekinula suđenje za danas, a sutra će u sudnici da budu prikazane stravične slike tela Lazara Vukićevića, a potom bi trebalo da budu preslušane poruke koje su pripadnici klana razmenili prilikom otmice i ubistva Zdravka Radojevića.

18.42 Belivuk se javio za reč

Iako je Lalić u jednom navratu tokom svog izlaganja ispričao da su Belivuka suparničke ekipe zvale Svinja i Vepar, sudija je Lalića pitala zašto nikada nije spomenuo da su Belivuka tako zvali, a Lalić je odgovorio da mu "nije bilo bitno".

- Moram da istaknem da nemam ikakva saznanja da me je iko ikada zvao Vepar. Lalić je rekao Debeli. Zašto to nije do sada rekao Zato što nije bio poučen od strane tužilaštva. Kao što je izmislio da me zovu Debeli, trebalo je i da izmisli da su me zvali Vepar - rekao je Belivuk.

Okrivljeni Vlade Draganić javio se za reč i zamolio da postavlja pitanja Srđanu Laliću.

Draganić: Rekao si da sam ja tukao Lazara Vukićevića.

Lalić: Koristio sam termin tukli.

Draganić: Da sam tukao sa vama zajedno?

Lalić: U momentu kad ga ja nisam tukao, da. Tvoj zadatak je bio da pucaš u njega. Imao si zastavin pištolj sa prigušivačem i čekao si ga kod pešačke kapije tvoje kuće u Livadicama.

Draganić: Rekao si da ste tukli ti, Miloš i Marko Budimir. Sudija je pitala jesu to svi koji su u tom momentu bili tu, ti kažeš da.

Lalić: Moraš da budeš precizniji, Lazar je tučen u više navrata. Danas smo govorili o udarcima u dvorištu, a ovo što ti spominješ je bilo unutar skrivene prostorije.

Draganić: Ja nisam neki advokat, ali on ovde govori dvosmisleno. Kad ga pitate ko tuče, on kaže ja, Miloš i Marko Budimir, svi koji smo u tom momentu tu. ja predlažem da se ovaj telefon koji je navodno bio moj, veštači i da se kaže kada je napravljen i na kojim baznim stanicama postoji u toj komunikaciji.

18.34 "Ceo je bio crn, bio je u šoku"

Preslušana je poslednja etapa glasovnih poruka koje su pripadnici klana razmenili nakon ubistva lazara Vukićevića.

Draganić: Ne, ovo je pravi, nema greške. Ozbiljna džukela.

Tešić: Brate, a da ste vi čuli planove na gajbi, nećemo mnogo da ga diramo, mora to da traje dva dana, polako. Ja kažem opalite ga odmah u glavu šipkom čim izađe, nemoj da preterate. Ma ne tebra, pa moramo da ga mučimo, pa nećemo krv, šta vam je. Kaže Bari pa gde da ga udarim, da mi umre tako? Kaže da ga udarim šipkom ui glavu, kaže polako to moramo, da ga ispitujete, polako sad kaže.

Belivuk: Pa i mi smo tako nešto slično rekli, pa da vidiš šta smo napravili, burazeru.

Draganić: On je ozbiljna budala, odavno nisam video. Kad mi je Bari ispričao šta se sprema ja sam mislio da je on teški mentol, na šta je on naseo.

Tešić: Gospodine Bari, objasnite mi, molim Vas, šta bi sa onom Vašom pričom dok ste sedeli u onom lejzi begu, da treba to da traje dva dana, lagano, ti smiruješ, da nećeš da udariš odmah šipkom u glavu, da ga slučajno ne povrediš jako? Molim te samo mi objasni šta se dogodilo tačno sa tom pričom od danas?

Lalić: Brate imali smo sreće, mogao je da nas ispraši kao majmune. Veruj mi, da li je snimio na vreme ili je video brate o čemu se radi. Ja bio pored, krenuo priču, kao: "E, brate, čekali smo te, eno dole da vidiš kako..." Ma nisam stigao da kažem da vidiš kako zapomaže, bum, Mare ga nabode u glavu, ja skočim na pištolj. Kad sam stigao rekoh ubij, ubij, međutim... I tu je dobio strašne batine. On je tu pao već, brate, u ozbiljnu nevest jer smo ga ubili. Ma s*anje, baš to, brate. Ma da, brate, već je tu izgubio kompas dosta. Posle brate ceo je crn bio, on se nije nešto mnogo ni opirao, nije kukao, ništa, već je bio u šoku, strašno.

Miljković: Eto ti, mislim, ali ista situacija od danas, mi ulećemo, ovaj vadi prangiju, brate, odmah i odmah smo mu pucali u glavu. Inače, brate, pobi nas sa dum dum mesicmna i glokom, znači ista situacija, brate, isto je izvadio prangiju odma.

Lalić: I ovaj je imao prva tri dum dum metka, a posle je imao prošarane neke sa crnim zrnom i ostalo. A prva tri su bila dum dum.

Miljković: Eto ti, isti princip. Koji poštolj je imao, ovaj je imao glok.

Draganić: Glok 17, ne vredi, baš je bilo zato što je mrak bio i nije se videlo i ja ugasio... Kojeg dana će da bude naoružan...

Belivuk: Super taman nam i glok ostavio. Top. I mi smo zaplenili glok danas. Ko da nam trebaju, al ajde.

Miljković: To mi je samo da ja znam šta radimo, nismo mogli da znamo ni za ovog našeg, bitno da je prošlo sve top.

Lalić: Isto glok brate sa brao onom ručkom.

Advokat Aleksandar Šćekić, punomoćnik porodice Lazara Vukićevića, pitao je Srđana Lalića kada je Vukićević shvatio da je otet, a Lalić je odgovorio da je Vukićević bio sumnjičav kada je izašao iz automobila.

- Mislim da nije nameravao da puca, već je izvadio pištolj i prekrio ga je rancem. Jer ja pištolj nisam video. Posle udarca u glavu od strane Miloša Budimira, ne verujem da je imao ikakvu dilemu o čemu se radi - rekao je Lalić, a Veljko Belivuk je replicirao i rekao da "ne može Srđan Lalić da zna šta je Lazar Vukićević mislio u određenom trenutku".

Okrivljeni su, kao i za svaku etapu poruka koja je do sada puštena, rekli da na snimcima nisu njihovi glasovi, ali i da nisu ni glasovi okrivljenih saradnika, aludirajući na to da okrivljeni saradnici ne iznose istinu.

velja-nevolja-klan-veljko-belivuk, srđan lalić Veljko Belivuk i Srđan Lalić; Printskrin: TV Pink

18.16 "Ne mogu da prežalim što ga mi nismo ubili"

Belivuk: Pa ne bi rekao da nije znao, vidiš šta je rekao prvo, rekao je da se od njih boji. Jao braćo, ja vama ne mogu da opišem. Mislim ovo nije moglo drugačije, morali smo mi ovde, oni tamo, jer takav je bio pos’o, ali verujte mi da ja ne mogu da prežalim što ga mi nismo ubili. A reci mi od čega je umro, je l od batina ili ste ga nešto ono udavili? Je l' mu jarbol virio iz du*eta dok je bio živ ili mrtav?

Marko Budimir (smeje se): Umro je od stresa.

Belivuk: E, brale moj, a taman si mislio da ćeš da se odmoriš od nas budala, kad ono dođu jedan nov. Najjača rečenica je kad si rekao gde ih više nalaze, brate to mi je najjače.

Budimir: Brate davili smo ga, šta da radimo, već je pobacio bio, nije znao šta priča, gde je i gde se nalazi i onda smo ga davili, brate, crevom. Ne znam što šapućemo.

- Loše su montirali sve, i ništa se ne uklapa sa onim što je Lalić ovde lagao. Ovo Vam je dokaz da Lalić loše uči tekst koji mu se napiše - rekao je Marko Miljković.

17.40 "Bio je unakažen"

Belivuk: Arese, ne preskači mi te sočne detalje, krnei od početka brate. Zamisli kreneš knjigu od 500 strana, a čitaš sa 347. Nije zanimljivo, moraš da kreneš od prve. Ja znam da je to tebi naporno brate, ali daj malo da uživamo i mi.

Budimir: Kad je ušao, opalio, to znaš, onda smo ga tukli, onda je pao u nesvest, pa smo ga onda uveli unutra, pa sam mu ja skrc’o prst.

Belivuk: Reci mu brate, je l smo mu uterali strah u kosti onako

Draganić: Ma bio je unakažen, nije znao gde se nalazi. Nije ga trebalo ispitivati, mogu mu se uzeti neke pare.

Budimir: Pa nismo u kosti, ali zato smo u pluća, napunili smo ga crevom, vodom brate, davio se u plićaku.

Belivuk: hahaha, to još nismo radili, ko se setio te gadosti? Leba ti je l promenio priču bar do kraja, reci mi samo, je l bio hrabar do kraja, da ga još više mrzim, ili je postao pi*ka pred kraj?

Draganić: Nije bio pri sebi, ne zna ni kako se zove, a ne nešto da se kaže. Imao je potres malog i potres velikog mozga.

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić je, odgovarajći na pitanja tužilaštva rekao da je Miloš Budimir gvozdenim čekićem u garaži kuće uradio Lazara Vukićevića po prstima, te da je žrtva zadobila otvoreni prelom.

- Njemu nije voda bila ubacivan u pluća. Kada smo vidlei da udarci ne daju rezultate onda smo ga polivali iz neposredne blizine po licu i na to je reagovao jer se borio za dah - rekao je Lalić.

Budimir: Brate, pa ko će, kome je palo na pamet? Bariju, kome može da padne. Davio ga u plićaku, a on je bio izgubljen brate, nije bio hrabar, da kažeš, kao, držao se, nego nije znao gde je, brate. Mnogo smo ga otkinuli brate, izgubljen je bio totalno. Boske, brate, pogledaj kome si posleo slike neke. Brate, briši, briši celu tu, Supermenu si poslao neke slike brate sa greškom, briši, briši. Briši Supermena iz imenika.

Draganić: Ma trebalo je samo malo da ga opusti i on vi sve nama rekao, nego on ima ozbiljne povrede mozga.

Miljković: Ništa mi draže nema, nego što smo Lazu odrali. Znači, brate, ja ne mogu da ti opišem, vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa, odrali smo Zeca, a evo ga i Kapetan, i njega ćemo da oderemo za koji dan. Znači, burazeru, četvorka danas. Ubili smo ih, i to sve ključni. I danas Kasapa. Izvadio na nas pištolj nego smo mu odmah brate pucali u glavu, tri metka i ostao je sa pištoljem u ruci, eto tako smo ga ubili.

- Marko Miljković je slao poruku da likuje jer su taj dan odrađene četiri otmice i tri ubistva - rekao je okrivljeni saradnik Srđan Lalić.

- Čudno mi je da nije tužilac spomenuo, čuo sam tu neku montiranu poruku da je Bari davio, a Lalić je rekao da je on taj Bari, a da je Miloš Budimir davio Vukićevića - rekao je Miljković, aludirajući na gore navedene poruke u kojima je navedeno da je Budimir Vukićevića davio vodom iz creva, a da je ideja za to bila Lalićeva.

Video: Rekonstrukcija ubistva pete žrtve klana Belivuk: Lazar Vukićević

17.05 "Neka pati najviše"

U sudnici su puštene glasovne poruke u kojima se čuje da su članovi klana onesposobili Lazara Vukićevića po dolasku u Ritopek.

Miloš Budimir: Braćo, sve je u redu, vezan je, sve, imao je prangiju, džukela, i kad je izašao iz kola drži prangiju i ja ga gledam, gledam, gleda, izvadio iz ranca prangiju i, brate, drži ovako u desnoj ruci. I ja ga nabadam, hvatam za levu ruku i on opaljuje. Bari skače i krenemo da se rvemo tu, dobro nije ubio nikog, brate. Prst sam polomio i, brate, nekako sam ga ispravio, ali sam se isek’o.

Tešić: Je*bem liti smrada malog, ’sam rekao šipku u glavu odma’, da se ne preceni, govno malo.

Miljković: Bravo braćo, šta da ti kažem, bravo, i ovaj danas isto imao prangiju, pa smo ga odma’ otfikarili. Ekstra, brate, molimo vas, evo tu smo ja i Soprano... Neka pati najviše, svi k’o može.

Belivuk: I nemojte mnogo po glavi, najviše po telu, ali ovog puta dajte 120 posto sebe. Znači, hvala vam, hvala vam do nema. Krivo nam je, nismo mogli da vidimo dve akcije u isto vreme. Evo mi ovde, brate, uradismo danas trojicu. Znači, eto, vi tog tu, molim vas, znači iz petnih žila i dajte nam ga na telefon. Daj da ga, kad budete išli, daj da mu pošaljemo jednu poruku, brate...

Miljković: Je l’ Laza i dalje ljut ili se odljutio, brate?

Budimir: Brate, ne znam šta je, toliko sam ga tukao da ne može da priča, a naprsk’o sam mu bu*u balistolom, pa sam mu gurnuo dršku od metle u du*e, brate, pošto je puc’o pored mene, tj. hteo je u mene, ali sva sreća nije. Je*em li mu, sve da mu je*em.

Miljković: Ovo kad smo doživeli, danas je ovo pobegda. Da pamtimo datum.

Budimir: Džukela namazana, a je l’ znaš, iz ranca izvadio utoku?

Miljković: E, Lazo, debilu, slušaj sada ovako, kod tebe ćemo da sve sada premostimo. Posle tebe kada ubijemo, ubićemo ti tatu, onda ti ubijamo brata i sve što si poznavao i voleo ikada. Znači tata i brat ti stižu brzo, brzo. Dođi, Soprano, i ti da mu kažeš šta ima.

Belivuk: E, ovde Vepar, druže. Gde si Lake, je li bre, kome će „Grobari“ da puše ku*čeve? Sada ćeš da vidiš kako se puši ku*ac. Slušaj, znaš da će da te biju toliko. Znači moliš da te ubiju, a imaš sreće što mi ovde deremo ove glupe Crnogorce, pa ne možemo mi. Tako da, crkni smrade cigasnski, sve ćemo da vas pobijemo, sve, sve, znači tatu i brata ti šaljemo ekspresno.

Budimir: Još su unutra Kantona i Beri, ja sam izašao da vam se javim. Sada ćemo mi malo da uđemo da sednemo, razmišljam se da li da idemo sada ili ujutru odavde, pa ćemo kada uđemo unutra da vam se javimo malo, da vam pišemo i da se smejemo malo. Sve u svemu, dobro je prošlo, treba da slavimo današnji dan kao... Pa kao novi rođendan jer brate sva sreća pa je Tajson udario u vrata jer je vozilo bilo visoko i nije mogao da uđe u garažu, pa je ovaj izašao napolje. Da je ušao u garažu pobio bi nas kao zečeva brate.

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić je, odgovarajući na pitanja tužilaštva, rekao da se sve desilo onako kako je opisano u porukama koje su puštene. On je rekao da su Belivukova i Miljkovićeva poruka puštene lazaru Vukićeviću u skrivenoj prostoriji.

- On je vio vezan, na pločicama. U tom trenutku je bio u svesnom stanju, ali je dobio mnogo udaraca u glavu. Nije ga samo Budimir udarao, udarao ga je Tešić i Draganić. Ja sam bio preko njega, pa nisam fizički mogao da ga udarim, ali je zadobio više udaraca - rekao je Lalić.

Belivuk: Čuo sam, brate, ne znam šta da kažem. Mnogo nam je krivo i mi smo imali istu situscviju, samo nije stigao da opali jer smo bili brzi, znači uhvatili smo mu ruku i opalili u glavu. Tako da, eto, mi smo imali sreće da nije ni stigao, vi da vas nije pogodio. Ne znam šta da kažem eto, hvala vam, hvala vam puno, danas je veliki dan za sve.

Budimir: Čak sam u jednom trenutku misslio da me je u srce pogodio jer mi je ruka bila krvava, a ruka mi je bila krvava od njega ustvari brate. Lazi je bio zaboden jarbol u du*e, gurnuli smo mu dršku od metle sa balistolom.

16.22 Pauza

Sudija je odredila pauzu u trajanju od 30 minuta, nakon čega će biti nastavljeno pregledanje "Skaj" dokaza.

16.08 Dovođenje Vukićevića u Ritopek

Na puštenim glasovnim porukama čuje se da Bojan Hrvatin objašnjava da automobil u kom se nalazi Vukićević ulazi u naselje Livadice i da je u neposrednoj blizini kuće u Ritopeku.

Prethodno su se članovi klana dogovarali o tome da blokiraju određene učesnike u saobraćaju kako bi utvrdili da ih niko ne prati ka kući strave.

- Mi smo imali ove informacije unapred. Svi smo bili u toj grupi i pratili smo informacije uživo. Čekali smo u kući da dovezu Vukićevića. Moj zadatak je bio da dočekam Lazara, a Miloš Budimir je držao "Skaj" aparat i vršio komunikaciju. Sve vreme smo bili zajedno, do nekih dvadesetak sekundi pred dolazak Vukićevića. Čuli smo i spominjanje nadimaka sa "Skaja" u porukama, a Hrvatin je greškom u više navrata Tešića pozvao po imenu - rekao je Lalić.

Marko Miljković se javi za reč i rekao da je Bojan Hrvatin rekao da su u poslednjoj etapi poruka glasovi Hrvatina i Tešića, a da je Lalić dodao i njega na spisak i da "sada ne zna kome treba da verujemo".

- Sad ste videli kako izgleda kada jedan od saradnika zaboravi tekst. Zato je tužilac nastavio da pita i Lalića - rekao je Belivuk.

- Veljko je dobro rekao da je Hrvatin pogrešio, što samo ukazuje na verodostojnost naših iskaza - rekao je Lalić.

- Neću praviti cirkus, biću kulturan. Ne može Lalić meni da imputira neke reči. Ja nisam rekao da je Hrvatin pogrešio u tom smislu, nego da je Hrvatin zaboravio šta ga je tužilaštvo podučilo, velika je razlika. Dakle, pošto Lalić ne razume, Tužilac je njih trojicu pripremao šta rteba da pričaju. Hrvatin je zaboravio šta ga je tužilac podučio, pa je morao da uskoči spasilac Srđan Lalić, takozvani Super Laki - dodao je Belivuk-

14.53 Pregleda se "Skaj" komunikacija u vreme otmice Vukićevića

Sudija je najavila da taj materijal sadrži šest sadržaja za gledanje i više od 200 poruka za slušanje.

Tokom preslušavanja prve etape poruka, čuje se da su članovi klana krenuli da se nađu sa Lazarom Vukićevićem i da ga odvezu u kuću u Ritopeku. Oni jedni drugima u porukama šalju dokle su stigli automobilom.

- Daćete nam ga da mu kažemo par reči - poslao je Miljković u glasovnoj poruci ostalim pripadnicima klana.

Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin rekao je da se na snimku čuju njegov glas, glasovi Marka Budimira i Marka Miljkovića. Optuženi su, kao i na prošlom suđenju, nakon preslušane etape poruka, redom ustajali i govorili da njihovi glasovi nisu na snimku, a da nije ni "glas ovog Hrvatina".

Potom je puštena još jedna etapa komunikacije putem glasovnih poruka, takođe za vreme otmica Lazara Vukićevića, u kojoj Marko Miljković svojim ljudima nalaže da "skoče na Vukićevića i da ga Tajson uhvati odmah".

- Super braćo, super, samo brate kad uđete i to skočite lepo na njega neka ga Tajson uhvati odmah da nema prangiju, mada ne verujem, ali to mu je to - rekao je Miljković.

- Tajsonu ne stižu poruke jer smo stavili u onu Barijevu torbicu Lazin telefon i njegov. Sve je profi, ide se na tajno mesto... Ne može da kuca, ne može da se javi - rekao je u razmeni poruka Bojan Hrvatin.

Hrvatin je pred sudom rekao da konverzaciju vode on, Marko Miljković, Marko Budimir i Dejan Tešić. Istakao je da se nadimci Teša i Fleš koje je koristio u porukama odnose na Tešića, a objasnio je i kakvu je torbicu za teleofn spominjao.

- Pre hvatanja Vukićevića, Lalić je, na sastanku u njegovom stanu, predložio torbicu za telefon zbog predostrožnosti ako ga prate ili zbog baznih stanica. Ta torbica ima aluminijumsku pregradu i ometa signal. Kada ga pokupi, Nemanja Đurić je trebalo da mu kaže da je to šef, tj. pokojni Milo Radulović Kapetan, rekao iz predostrožnosti da obojica stave telefone u tu futrolu - rekao je Hrvatin.

Advokaat Dejan Lazarević rekao je da tužilaštvo u transkriptima razgovora "ni na jednoj stranici nije navelo da u upravo preslušanim razgovorima govori Bojan Hrvatin", već da je navedeno da to izgovara Marko Budimir.

- U saradnji tužilaštva sa Hrvatinom i Lalićem nešto ne štima - rekao je advokat Lazarević.

Marko Miljković javio se za reč.

- Meni više nije jasno jesu ovo razgovori, ili su glasovne isprave, tužilac nas zbunjuje. Šta god ovo bilo, ovo nisu naši glasovi, a  nije ni Hrvatinov. Tužilaštvo nam prikazuje ove svoje veštake, a ono što pričaju je u suprotnosti sa njegovom optužnicom. Molim da im oduzmete status saradnika - rekao je Miljković.

Tokom dalje komunikacije u vezi sa otmicom Lazara Vukićevića, čuje se kako Miljković govori da pucaju Vukićeviću u noge ukoliko dođe naoružan.

U momentu kada su oni koji su učetvovali u pratnji otmice naveli da idu ka Vrčinu i da će uskoro da stignu u kuću u Ritopek, Miljković pita ko će da ga sačeka u kući i kako će da ga savladaju.

- Čeka ga Tajson i Ares, kad krene da izlazi, Tajson će da ga ščepa. Kad ga uhvati za kragnu, oni će da istrče. Da li će oni da improvizuju, ne znam, ali četiri čoveka ima, sčepaće ga sigurno - odgovorio je Hrvatin u glasovnoj poruci.

- Ja u toj akciji nisam koristio svoj "skaj" aparat, već aparat marka Budimira - rekao je Hrvatin, nakon objašnjenja da se na snimcima čuju njegov, Miljkovićev, Budimirov i Tešićev glas.

Marko Miljković je potom zatražio da tužilaštvo dostavi "odakle im da je to telefon marka Budimira, pošto to nema nigde u predmetu".

- Hrvatinu ne verujemo, pošto mu ni oni ne veruju - rekao je Miljković.

Marko Budimir tvrdio je da nema telefon sa "Skaj" aplikacijom.

Lazar Vukićević Lazar Vukićević; Foto: MUP

14.35 Sudija proziva prisutne

Suđenju ove nedelje neće prisustvovati jedina žena klana Slađana Sekulić. Ona nije u mogućmosti da prisustvuje zbog operacije srca deteta, te je postupak u osnosu na nju razdvojen.

Kada je u pitanju optuženi Milo Budimir, koji se žalio na stomačne probleme, pritvorski lekari dostavili su izveštaj da on danas može da prati suđenje. Ipak, Budimir se javio za reč i rekao da se on i dalje oseća loše i da nije u stanju da prati suđenje. Sudija je ipak odlučila da u osnosu na njega ponovo spoji postupak.

Zbog toga se za reč javio branilac Dejan Lazarević. On je predložio da postupak bude razdvojen do momenta kada Budimir bude sposoban da učestvuje u postupku.

- Ima grčeve u stomaku, muka mu je i stalno žuri u toalet. Nikakve razlike nema u odnosu na prvi dan - rekao je Lazarević.

Tužilac je predložio da se postupak ipak spoji, s obzirom na dostavljeni lekarski izveštaj.

- Ja znam da su izveštaji kako treba, ali moje stanje nije kako treba. Možda sam dva sata spavao noćas zbog grčeva i dijareje. Na kraju sam i dostavio uzorak stolice, a juče sam otkazao i posetu. Trebalo je da mi dođu žena i deca. Da ne mislite da je ovo neka takstika ili odlaganje. Ja bi trebalo da učestvujem u postupku, a nisam u stanju - rekao je Miloš Budimir.

Dodao je da mu nije jasno kako su lekari mogli da ocene da je sposoban da prati suđenje, kad se ne oseća dobro. Sudija je, naposletku, ipak donela odluku da uvaži Budimirove razloge da ne prisustvuje suđenju i naložila je da Budimir bude vraćen u pritvorsku jedinicu.

14.00 Optuženi dovezeni u sud

Sedam ubistava

Belivuku i njegovom klanu sena teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Sud je u junu potvrdio novu optužnicu, drugu po redu, kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

U okviru prve optužnice na teret im se stavljaju ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Madsen

    7. mart 2024 | 19:11

    Belivuk Dozivotna Braca Budimir dozivotna Draganic Dozivotna Tesic 40 godina Marko Miljkovic 20 god itd jedino ovako bi pravda bila zadovoljena donekle

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA