Vreme čitanja: oko 7 min.

"Pluća smo mu napunili vodom i živog odrali": Jezive poruke Belivukovog klana, mučili Vukićevića i smejali se

Vreme čitanja: oko 7 min.

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića je sve vreme tokom otmice i ubistva Lazara Vukićevića razmenjivao glasovne poruke, a one su danas preslušane u sudnici

  • 11
Specijalni sud Belivuk Miljković Lazar Vukićević Foto-montaža: Tanjug/Tara Radovanović, MUP Srbije

Ova nedelja suđenja kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ulazi u završnicu, a u glavnom fokusu bile su "Skaj" prepiske članova klana u vreme otmica i ubistava. Današnje suđenje trajalo je duže od četiri sata, a sve vreme su slušane glasovne poruke pripadnika klana tokom otmice i ubistva Lazara Vukićevića. One su progresivno postajale sve brutalnije i jezivije, a članovi klana naslađivali su se smrću žrtve.

Podsetimo, klan je Lazara Vukićevića namamio pričom da je Veljko Belivuk otet i pozivom da dođe da ga muči. Kako je ranije ispričano od strane okrivljenih saradnika, koji su potpisali sporazume sa tužilaštvom u zamenu za blaže kazne, ali i kako se danas čulo u glasovnim porukama puštenim u sudu, Vukićevićev telefon stavljen je u posebnu futrolu za ometanje signala kako ne bi mogao ni sa kim da komunicira tokom vožnje ka Ritopeku, ali i kako signal njegovog telefona ne bi ostao zabeležen na baznim stanicama.

U porukama puštenim tokom suđenja moglo je da se čuje kuda je Vukićević vožen, kao i šta su za to vreme radili pripadnici klana, koji su želeli da osiguraju da ih niko ne prati do kuće u Ritopeku. Ipak, poruke koje su Belivuk i Miljković, koji u tom momentu nisu bili prisutni, razmenili sa svojim ljudima, postale su izuzetno jezive nakon ubistva Vukićevića.

Belivuk i Miljković su, navodno, u to vreme bili u Crnoj Gori, gde je trebalo da otmu Mila Radulovića Kapetana i gde su, navodno, ubili Damira Hodžića i Alana Kožara.

"Neka pati najviše"

Nakon što su savladali Vukićevića u dvorištu kuće u Ritopeku, Miloš Budimir je, glasovnom porukom, Belivuka i Miljkovića obavestio o tome šta se dogodilo.

- Braćo, sve je u redu, vezan je, sve, imao je prangiju, džukela, i kad je izašao iz kola drži prangiju i ja ga gledam, gledam, gleda, izvadio iz ranca prangiju i, brate, drži ovako u desnoj ruci. I ja ga nabadam, hvatam za levu ruku i on opaljuje. Bari skače i krenemo da se rvemo tu, dobro nije ubio nikog, brate. Prst sam polomio i, brate, nekako sam ga ispravio, ali sam se isek’o - rekao je Budimir.

Te vesti najviše su odgovarale Marku Miljkoviću, kojem je u interesu bilo da Vukićević prođe najgore od svih dotadašnjih žrtava klana.

- Bravo braćo, šta da ti kažem, bravo, i ovaj danas isto imao prangiju, pa smo ga odma’ otfikarili. Ekstra, brate, molimo vas, evo tu smo ja i Soprano... Neka pati najviše, svi k’o može - rekao je Miljković, a razgovoru se priključio i Veljko Belivuk.

- I nemojte mnogo po glavi, najviše po telu, ali ovog puta dajte 102 posto sebe. Znači, hvala vam, hvala vam do neba. Krivo nam je, nismo mogli da vidimo dve akcije u isto vreme. Evo mi ovde, brate, uradismo danas trojicu. Znači, eto, vi tog tu, molim vas, znači iz petnih žila i dajte nam ga na telefon. Daj da ga, kad budete išli, daj da mu pošaljemo jednu poruku, brate... - rekao je Belivuk.

Miloš Budimir je u daljem objašnjavanju šta se dogodilo u kući u Ritopeku opisao kako je seksualno zlostavljao Lazara Vukićevića "jer je pucao na njega" u dvorištu kuće.

Nakon što su saznali da je Vukićević prebijan i mučen, Belivuk i Miljković su poslali poruke koje je pripadnici klana koji su se nalazili u Ritopeku trebalo da puste Vukićeviću.

- E, Lazo, debilu, slušaj sada ovako, kod tebe ćemo da sve sada premostimo. Posle tebe kada ubijemo, ubićemo ti tatu, onda ti ubijamo brata i sve što si poznavao i voleo ikada. Znači tata i brat ti stižu brzo, brzo. Dođi, Soprano, i ti da mu kažeš šta ima - rekao je Miljković.

Belivuk se Vukićeviću predstavio kao Vepar, upućujući mu niz psovki.

- Slušaj, znaš da će da te biju toliko? Znači moliš da te ubiju, a imaš sreće što mi ovde deremo ove glupe Crnogorce, pa ne možemo mi. Tako da, crkni smrade, sve ćemo da vas pobijemo, sve, sve, znači tatu i brata ti šaljemo ekspresno - bile su njegove reči upućene žrtvi.

Veljko Belivuk i Marko Miljković Marko Miljković i Veljko Belivuk; Foto: Pink, printskrin

"Danas je veliki dan za sve"

Komunikacija u vezi sa ubistvom Vukićevića, ali i ubistvima u Crnoj Gori, nastavljena je u maniru slavlja. Belivuk, Miljković i pripadnici njihovog klana čestitali su jedni drugima, a o ubistvima su govorili smejući se.

- Sada ćemo mi malo da uđemo da sednemo, razmišljam se da li da idemo sada ili ujutru odavde, pa ćemo kada uđemo unutra da vam se javimo malo, da vam pišemo i da se smejemo malo. Sve u svemu, dobro je prošlo, treba da slavimo današnji dan kao... Pa kao novi rođendan jer, brate, sva sreća pa je Tajson udario u vrata jer je vozilo bilo visoko i nije mogao da uđe u garažu, pa je ovaj izašao napolje. Da je ušao u garažu pobio bi nas kao zečeve, brate - poslao je Miloš Budimir u grupu u kojoj su komunicirali.

Veljko Belivuk istakao je da mu je žao što su se članovi njegove grupe doveli u opasnost, i zahvalio im na obavljenom poslu.

- Čuo sam, brate, ne znam šta da kažem. Mnogo nam je krivo i mi smo imali istu situscviju, samo nije stigao da opali jer smo bili brzi, znači uhvatili smo mu ruku i opalili u glavu. Tako da, eto, mi smo imali sreće da nije ni stigao, vi da vas nije pogodio. Ne znam šta da kažem eto, hvala vam, hvala vam puno, danas je veliki dan za sve - odgovorio je Belivuk.

Lazar Vukićević Ubijeni Lazar Vukićević; Foto: MUP

"Ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali"

Oni su potom nastavili da Belivuku i Miljkoviću prenose na koji način su ubili Vukićevića, kao i kako se on držao. Belivuk je zahtevao da zna detalje, kao da se radi o dobrom filmu ili knjizi.

- Arese (Miloš Budimir), ne preskači mi te sočne detalje, kreni od početka brate. Zamisli kreneš knjigu od 500 strana, a čitaš sa 347. Nije zanimljivo, moraš da kreneš od prve. Ja znam da je to tebi naporno brate, ali daj malo da uživamo i mi - rekao je Belivuk.

Budimir je potom objasnio da je Vukićeviću slomio prst, kao i da su ga davili vodom iz creva, da se Vukićević "davio u plićaku". Odgovarajući Belivuku na pitanje da li su Vukićeviću uterali strah u kosti, u glasovnoj poruci je rekao: "Nismo, ali smo u pluća, napunili smo ga vodom".

- To još nismo radili, ko se setio te gadosti? Leba ti jel promenio priču bar do kraja, reci mi samo, jel bio hrabar do kraja, da ga još više mrzim, ili je postao pi*ka pred kraj? - pitao je Belivuk, smejući se, dok je Budimir odgovorio da je ideja bila Barijeva, što je bio "Skaj" nadimak okrivljenog saradnika Srđana Lalića.

Marko Miljković je potom poslao poruku u kojoj je rekao da mu "ništa draže nema, nego što smo Lazu odrali".

- Znači, brate, ja ne mogu da ti opišem, vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa, odrali smo Zeca, a evo ga i Kapetan, i njega ćemo da oderemo za koji dan. Znači, burazeru, četvorka danas. Ubili smo ih, i to sve ključni. I danas Kasapa. Izvadio na nas pištolj nego smo mu odmah brate pucali u glavu, tri metka i ostao je sa pištoljem u ruci, eto tako smo ga ubili - ispričao je Miljković.

Video: Rekonstrukcija ubistva pete žrtve klana Belivuk: Lazar Vukićević

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić je, odgovarajući na pitanja tužioca za organizovani kriminal rekao da je "Miljković slao poruku da likuje jer su taj dan odrađene četiri otmice i tri ubistva".

- Čudno mi je da nije tužilac spomenuo, čuo sam tu neku montiranu poruku da je Bari davio, a Lalić je rekao da je on taj Bari, a da je Miloš Budimir davio Vukićevića - rekao je Miljković, aludirajući na gore navedene poruke u kojima je navedeno da je Budimir Vukićevića davio vodom iz creva, a da je ideja za to bila Lalićeva.

Prepričavanje na koji način je Vukićević ubijen je nastavljeno, a Veljko Belivuk je istakao da "ne može da prežali" što ga nisu ubili Miljković i on.

- Pa ne bi rekao da nije znao, vidiš šta je rekao prvo, rekao je da se od njih boji. Jao braćo, ja vama ne mogu da opišem. Mislim ovo nije moglo drugačije, morali smo mi ovde, oni tamo, jer takav je bio pos’o, ali verujte mi da ja ne mogu da prežalim što ga mi nismo ubili. A reci mi od čega je umro, je l od batina ili ste ga nešto ono udavili? - pitao je Belivuk, na šta je Marko Budimir kroz smeh odgovorio da je "umro od stresa".

U sudnici je, tokom preslušavanja poruka, u publici bio i otac Lazara Vukićevića koji je takođe slušao poruke klana u vezi sa ubistvom svog sina. Pregledanje "Skaj" dokumentacije biće nastavljeno sutra gledanjem fotografija tela Lazara Vukićevića, a potom i preslušavanjem poruka u vezi sa ubistvima ostalih žrtava klana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    8. mart 2024 | 00:07

    I sto je najgore ove zivotinje su Idoli mnogima… zalosno 😞

  • Vitez Koja

    8. mart 2024 | 06:07

    A što moramo svi da primamo ovakve informacije???Neka to za sud, Kada baciš pogled na naslove i treba da ti počne dan, vidiš prvo ovo, pa kako je neko izbo do smrti neku devojku, pa kako je neko poginuo u saobraćajnoj nesreći,pa ko je umro, iako niko nemamo pojma ko je to...Zaboli me glava od informacija.Ne mogu ni da nabrajam.Hteli ili ne mi svakodnevno smo bombardovani lošim vestima i informacijama i raste nakakav negativni naboj i bes u ljudima, depresija...Nekada je to moglo da se pročita au rubrici hronika ili čitulje i to ti je to.Dajte malo pozitivnog stava, malo više i realnosti, postali ste mračni, a nije baš tako.Ima dobrih i pozitivnih stvari u svakodnevnom životu, neko je ispao dobar čovek, pa je pomogao drugome, neko je postigao neko veliko dostignuće, neko jako dobro radi svoj posao...Ne mora sve da nas bacate u tešku depru.

  • Nikola

    8. mart 2024 | 02:27

    Ljudi ovo nije ni za zatvor ni za električnu stolicu, mislim da ne postoji adekvatna kazna za ovakve neljude, ovo ne može da spada u ljudski rod, ovo su neka druga bića koja ne dele dnk sa nama. Zamislite taj nivo satanizovanog uma da ti uopšte padne na pamet ovako nešto, za šta žive ti ljudi, kako spavaju, čemu se nadaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA