≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optuženi za ubistvo Blaža Đurovića pušten u kućni pritvor: Blaža mera određena posle šest godina od hapšenja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na tu odluku suda tužilaštvo i branioci imaju pravo žalbe

  • 0
Dušanovac, ubistvo, Blažo Đurović Foto: Mateja Beljan

Nemanja Ivanov (42) kom se godinama sudi za ubistvo Blaža Đurovića na Dušanovcu pušten je iz pritvora, a ta mera zamenjena mu je blažom - zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor, odnosno kućnim pritvorom sa nanogvicom, saznaje Telegraf.rs.

Do određivana blaže pritvorske mere došlo je posle šest godina od njegovog hapšenja, a odluka o zameni pritvora blažom merom doneta je početkom marta.

Na tu odluku suda tužilaštvo i branioci imaju pravo žalbe.

Podsetimo, Đurović je ubijen 10. marta 2018. godine. On je, navodno, bio povezan sa kavačkim klanom zbog čega se veruje da je još jedna od žrtava u dugogodišnjem ratu klanova.

Na njega je, kobne večeri, ispaljeno 29 projektila iz automatskog oružja, dok se napadač nalazio u automobilu. ,

Na sudu je, između ostalih, svedočio i Vladimir M. iz 8. odeljenja UKP-a koji je radio uviđaj zapaljenog automobila u kojem je bila automatska puška, za koji se u optužnici navodi da su okrivljeni njime izvršili ubistvo, kasnije pobegli i zapalili ga.

Svedok je rekao da je prilikom dolaska na lice mesta gde se nalazio zapaljen automobil, video u gepeku automatsku pušku ali je nisu dirali tada jer je bila prekrivena stvarima koje su izgorele usled požara i zalepile se za pušku, te bi pomeranjem kontaminirali dokaze.

Osim Ivanovu, za ubistvo se sudi i Darku Veskoviću. Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA