Vreme čitanja: oko 3 min.

Gordana je četvrta žena koja je ubijena u Srbiji od početka godine: Muž je ubio bušilicom, trpela jake bolove

Vreme čitanja: oko 3 min.

Četvrti femicid u Srbiji dogodio se juče kada je muškarac iz Novog Sada bušilicom ubio suprugu

  • 10
Beočin, ubistvo, Dragana Radić, Nada četnik, femicid Foto-kolaž:Telegraf.rs, Facebook/Dragana Radić/Nada Četnik

Tri žene u Srbiji ubijene su u razmaku od samo devet dana, a juče je života lišena još jedna žena. To je četvrti femicid u Srbiji od početka godine. Ubijena je Gordana T. (52), a suprug ju je života lišio na jeziv način - bušilicom.

Ubistvo je otkriveno tako što je Nikola T. sa temerinskog mosta u Novom Sadu pokušao da izvrši samoubistvo skočivši u kanal Dunav-Tisa-Dunav. On je svoj automobil zaustavio nasred mosta. Oko sebe je vezao lance i betonski blok, a posle sat vremena pregovora s policijom, muškarac je preskočio ogradu i skočio s mosta. Ipak, u svojoj nameri da sebi oduzme život nije uspeo jer ga je policija izvukla iz vode.

Cela drama na mostu dovela je do jezivog otkrića, da je Nikola T. prethodno ubio svoju suprugu Gordanu. Ubistvo je priznao dok je pretio da će da se baci s mosta.

Gordanino telo pronađeno je u kući u Ulici Diane Budisavljević. Nikola ju je ubio tako što joj je bušilicom naneo povredu na glavi.

Komšije su ispričale da nisu ni slutile da će da dođe do zločina jer su samo pola sata ranije videle bračni par kako unosi robu i normalno komunicira. Deo komšija kažu da su se svađali, ali da nije bilo prijave nasilja, a drugi kažu da je im je brak bio skladan.

Ubio suprugu u kući njene majke

Prethodni femicid dogodio se u Bačkom Gradištu 27. februara kada je T. H (33) iz Surčina nožem ubio svoju suprugu K. S (30).

Kako je Telegraf.rs saznao na licu mesta, oni su došli u kuću devojčine majke koja je u lošem stanju, kako bi je renovirali. Imali su novac jer su se vratili iz Nemačke i želeli su da pomognu. Međutim, u kući je došlo do svađe koja je rezultirala time da T. H. nožem izbode suprugu.

On je nakon zločina pokušao da pobegne, ali ga je policija ubrzo pronašla.

K. S. je treća žena koja je ubijena ove godine, a prethodna dva femicida dogodila su se samo devet dana ranije.

Ubio bivšu suprugu i njenu majku

Prvi i drugi femicid u 2024. godini dogodili su se takođe ovog meseca, kada su dve žene, majka i ćerka, ubijene u selu nadomak Beočina.

Tog 18. februara Branislav R. (48) pokušavao je da na silu uđe u kuću u kojoj su bila njegova bivša supruga Dragana R: (47) i njena majka Nada Č. (74). Lupao im je na vrata uprkos tome što mu je sud odredio hitnu meru zabrane prilaska i komuniciranja sa Draganom.

Dragana i Branislav su se rastali jer je trpela nasilje. Prijavljivala ga je za nasilje u porodici i on je zadržavan u pritvoru. Više puta ga je prijavljivala policiji, a u trenutku izvršenja zločina Branislavu je na snazi bila i uslovna kazna od dve godine, na koju je osuđen upravo zbog porodičnog nasilja.

Određena mu je i hitna mera zabrane prilaska i komuniciranja sa žrtvom nasilja, ali je zabranu prekršio i izvršio dvostruko ubistvo.

U kuću je, prema nezvaničnim informacijama, naposletku provalio jer žene nisu htele da ga puste unutra.

Dragana i njena majka takođe su, kao i K. S, ubijene nožem.

Branislav je, nakon izvršenog zločina, pozvao policiju i predao oružje kojim je izvršio ubistvo.

Nakon hapšenja je prevezen u Klinički centar Vojvodine zbog detoksikacije.

Rođaci majke i ćerke pretpostavljaju da je Branislav nasrnuo na Draganu, a da je majka, kao i uvek, pokušala da je odbrani, te da je zbog toga i ona ubijena.

Branislav je saslušan u tužilaštvu i određen mu je pritvor do 30 dana. Tužilaštvo ga tereti za teško ubistvo na svirep i podmukao način i preti mu zatvorska od 10 godina do doživotnog zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mala

    12. mart 2024 | 15:15

    Evo i iz mog ugla. Moja mama je prijavljivala prosle godine decka(sad vec bivseg) za nasilje. Prvi put je dobio samo zabranu prilaska, drugi put je bio mesec dana u pritvoru. Treci put je bio 2 meseca u pritvoru. Naravno, svaki put kad izadje, on opet dodje na vrata. Zadnji put je policija dosla dok je on pokusavao da zapali stan. Uhapsen je i dobio je 9 meseci zatvora. Sudija koji ga je osudio mu je odobrio da joj posalje pismo!?!?! U pismu joj je napisao da ga ceka i da ce brzo izaci! Dakle, sad mi cekamo da on izadje iz zatvora i da vidimo sta ce da se desi, jer on stati nece. Policiji svaka cast, zaista rade svoj posao. Ali je sud problem! Iako je promenjen zakon, on je dobio samo 9 meseci u sta mu se racuna pritvor. I sta ja treba da ocekujem kad on izadje??? Pritom, niko ne reaguje. Maltretirao ju je na ulici, pokusala je da udje u prodavnicu da im kaze da zovu policiju, ali oni su je izbacili napolje i rekli joj-nemoj da nam pravis problem! Ceka je ceo dan ispred posla. Hoce li sud posle svih ovih ubistava odreagovati kako treba ili ce cekati da se takva stvar desi?

  • Samo razmišljam

    12. mart 2024 | 12:56

    Sva ta četiri ubistva dogodila se u Vojvodini?! Nema li to neke veze sa podatkom da u Vojvodini deluje najveći broj sekti i da su ta ubistva neki njihov ritual a da nema veze sa klasičnim femicidom?

  • Svetlana

    13. mart 2024 | 08:11

    Zato sve sa manijakalnim ponasanjem treba odma prijaviti. Zene cute!!!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA