Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo traži izručenje Brašnjovića iz Španije

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovoj akciji uhapšeno je šest osoba u Srbiji i po jedna u Grčkoj i Španiji, dok je načelnik UKP MUP Ninoslav Cmolić na konferenciji za medije rekao da je reč o međunarodnoj akciji "Vertikala"

  • 0
Hapšenje, Španija, škaljarski klan, škaljarci Printskrin: Twitter/ Policía Nacional

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu zatražilo je od Španije izručenje Milinka Brašnjovića, osumnjičenog da je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe učestvovao u ubistvima pripadnika "škaljarskog klana" u Atini i na Krfu 2020. godine.

Ovo tužilaštvo je zatražilo izručenje Brašnjovića radi vođenja krivičnog postupka koji je protiv njega pokrenut zbog sumnje da je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe učestvovao u teškom ubistvu, saznaje Tanjug.

Brašnjović je uhapšen krajem februara, kada je uhapšeno još sedam osumnjičenih za učešće u ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića 19. januara 2020. godine u Atini, kao i u ubistvima Alana Kožara i Damira Hadžića 23. jula 2020. godine na Krfu.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da su ove grupe organizovali Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Darko Šarić.

U ovoj akciji uhapšeno je šest osoba u Srbiji i po jedna u Grčkoj i Španiji, dok je načelnik UKP MUP Ninoslav Cmolić na konferenciji za medije rekao da je reč o međunarodnoj akciji "Vertikala".

Na suđenju organizovanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, okrivljeni-saradnik Srđan Lalić ispričao je kako su Brašnjović učestvovao u tim ubistvim, nakon čega su lažirali njegovu (Brašnjovićevu) smrt.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pogledajte hapšenje osumnjičenih za ubistvo u Zemunu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA