≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mislili su da su u pregrađenom rezervoaru našli sintetičku drogu: Zaplenjeni tovar od 42 kg bio je heroin

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slučaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za pregled na carinskom mobilnom skeneru izdvojen kamion strane registracije koji se iz Grčke uputio ka Belgiji

  • 0
Carina, carinik, granični prelaz Preševo Foto: Instagram/carina_srbije

Detaljnom analizom uzoraka tovara praškaste materije otkrivene na prelazu Preševo 6. marta 2024. godine, utvrđeno je da je reč o heroinu, a ne o sintetičkoj drogi kako se prvobitno sumnjalo, saopštila je Uprava carina.

Podsetimo, carinski službenici su početkom marta na Preševu u pregrađenom rezervoaru jednog kamiona otkrili pokušaj krijumčarenja preko 42 kilograma droge.

Slučaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za pregled na carinskom mobilnom skeneru izdvojen kamion strane registracije koji se iz Grčke uputio ka Belgiji.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Uprava Carina Republike Srbije (@carina_srbije)

Detaljnim pregledom su sumnje na koje je ukazao snimak skenera potvrđene, jer je unutrašnjost rezervoara bila podeljena tako da samo jedna četvrtina primi gorivo, dok je veći deo rezervoara poslužio za skrivanje narkotika.

Ukupno je otkriveno 63 paketa praškaste materije teške 42.337 grama, koja je prilikom priručnog testiranja odreagovala na sintetičku drogu MDMA i amfetamin.

Zaplenjeni tovar je tada predat policiji u dalju nadležnost, a uzorci praškaste materije poslati su na detaljnu analizu u Nacionalni centar za za kriminalističku forenziku MUP radi detaljne analize kojom je potvrđeno da se zapravo radi o heroinu.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je keruša Rea nanjušila pola tone marihuane na granici Crne Gore i Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA