Vreme čitanja: oko 1 min.

29 puta bio osuđivan, pa ponovo izvršio krivično delo: Izbegao plaćanje poreza u iznosu od 2.430.900,67 dinara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je predložio sudu da okrivljenog osudi na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 7 meseci i da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara

  • 1
Lisice hapšenje Foto-ilustracija: Shutterstock

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv okrivljenog Z.M. (59) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Poreska utaja, koje je izvršio u svojstvu direktora privrednog društva sa sedištem na Novom Beogradu.

Okrivljeni je u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza, dao lažne podatke o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje obaveza, nije podnosio PDV prijave i poresku obavezu za porez na dodatu vrednost nije iskazao u poslovnim knjigama privrednog društva i nije platio porez na dodatu vrednost u ukupnom iznosu od 2.430.900,67 dinara.

Imajući u vidu da je okrivljeni 29 puta pravnosnažno osuđivan, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je predložio sudu da okrivljenog osudi na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 7 meseci i da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Ispovest majke mladića uhapšenog zbog organizovanja ubistva tetke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    13. mart 2024 | 21:00

    Komedija. Pa mogli ste da ga pustite jos jednom da se izvuce, cisto da zaokruzi na 30 puta. A i predlozena kazna je preblaga i smesna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA