Vreme čitanja: oko 2 min.

Zoran brutalno udaran u glavu, preminuo mesec dana kasnije: Počinje suđenje za zločin na Zvezdari

M. Č.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Optuženi prvo nije priznao da je šutirao Nedeljkovića, a sada, ne spori ono što je na snimku ali se ne seća da ga je šutirao, kako nam je rekao sagovornik iz istrage, takođe, kako nezvanično saznajemo, snimak prebijanja je uvršten u dokaze

  • 0
Zoran Nedeljković Foto: Privatna arhiva

Pripremno ročište za brutalno prebijanje sa smrtnim ishodom Zorana Nedeljkovića (61) koji je preminuo 29. maja prošle godine, a za šta je optužen Nikola Š., održano je pre dva dana u Prvom osnovnom sudu, a glavni pretres zakazan je za 17. april.

Nikola Š. je prema optužnici 25. aprila zadao teške telesne povrede nesrećnom Zoranu, a on je, kako smo gore naveli, preminuo mesec dana kasnije.

Optuženi prvo nije priznao da je šutirao Nedeljkovića, a sada, ne spori ono što je na snimku ali se ne seća da ga je šutirao, kako nam je rekao sagovornik iz istrage. Takođe, kako nezvanično saznajemo, snimak prebijanja je uvršten u dokaze.

Nikola Š. je na pripremnom ročištu izjavio da se seća da je Zorana udario ali da se ne seća ničeg više nego je na snimku video i da ga je šutirao, ali i dalje ne priznaje krivično delo. Snimak je uvažen, rečeno nam je iz istrage.

U početku snimka, iako audio zapis ne postoji, vidi se kako Zoran mirno 10 minuta razgovara sa ocem, majkom i Nikolom Š. A onda u jednom trenutku oni polaze prema kući, dok Zoran ostaje na trotoaru ispred kapije, nakon čega se Nikola Š. naglo upušta u fizički napad. Otvara kapiju i unosi se Zoranu u lice.

Iako je prvobitno tvrdio da ga je samo udario otvorenom šakom u predelu glave, snimak pokazuje da je Nikola udario Zorana aperkatom u predelu glave i držeći ga za ruku oborio na beton, gde su usledili mučki udarci nogom, kaže naš sagovornik.

Nadalje, ključni trenutak na snimku jeste kada se vidi kako Nikola Š. sam sebe udara pesnicom u glavu više puta. Ovo je bilo presudno u demantovanju njegovih tvrdnji da je bio žrtva fizičkog napada. Umesto toga, snimak jasno pokazuje da je Nikola Š. bio akter u nanošenju teških telesnih povreda sada već pokojnom Zoranu Nedeljkoviću.


Pored toga, iskazi Nikole Š. i njegove majke D. Š. su se razlikovali od onoga što je zabeleženo na snimku. Tvrdili su da je Zoran bio pijan, da ih je od samog početka najstrašnije vređao, da je Nikolu Š. prvi udario pesnicom i da ga je u isto vreme i davio, a on se samo branio. Međutim, snimak je pokazao suprotno - Nikola Š. je bio agresor.

Unatoč ovim činjenicama, osumnjičenom Nikoli Š. nije određen pritvor i tereti se za nanošenje teške telesne povrede učinjene na mah.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA