Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirsad i njegov pomagač idu u zatvor na 11 godina zbog ubistva mladića (18) tokom lova: Tvrdili da se sam ubio

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirsad K. (31) osuđen je na 9 godina zatvora zbog ubistva Dž. B. (18) iz sela Župa * Na dve godine zatvora osuđen je Rešad Č. (27) jer je pomogao Mirsadu

  • 0
Hajka na vuka u Ivanjici Printskrin: Tanjug.rs

Mirsad K. (31) osuđen je na devet godina zatvora zbog ubistva Dž. B. (18) iz sela Župa, tokom lova 2019. godine. Presudu je doneo Viši sud u Novom Pazaru u ponovljenom postupku, navodi Radio sto plus.

Njega je Viši sud proglasio krivim za izvršenje krivičnih dela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja.

Istom presudom na dve godine zatvora osuđen je i Rešad Č. (27), koji je proglašen krivim da je pomogao Mirsadu nakon izvršenog krivičnog dela.

Viši sud je Mirsadu i Rešadu izrekao iste kazne kao i tokom prvog suđenja, okončanog u aprilu prošle godine, ali je Apelacioni sud u Kragujevcu u oktobru tu presudu ukinuo, naloživši novo suđenje.

Tokom ponovljenog postupka izvršeno je dodatno ispitivanje veštaka medicinske struke i trasologa – balističara.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru, kao i branioci okrivljenih imaju pravo žalbe na ovu presudu.

Ubistvo Dž. B. desilo se tokom lova, u selu Dobrinje, na teritoriji Opštine Tutin, 15. septembra 2019. godine, a okrivljeni Mirsad K. i Rešad Č. su tokom istrage tvrdili da se on sam ubio.

(Telegraf.rs)

Video: Tužilaštvo traži doživotni zatvor za Džonića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA