Vreme čitanja: oko 3 min.

Pre tri godine nađeno Daničino telo: Ćerka je ubila, bacila u šaht, pa pričala da se majka udala i otišla

Vreme čitanja: oko 3 min.

Divna je osuđena na lečenje u psihijatrijskoj ustanovi

  • 0
Ubijena DM Foto: Facebook

Telo Danice Milošević (58) iz Bečeja pronađeno je pre tačno tri godine. Nju je ubila ćerka Divna, koja ju je tukla rukama i nogama, a potom udavila. Njeno telo je bacila u šaht u blizini kuće, a potom zatrpala ciglama, peskom i granjem. Zločin je otkriven kada je Daničina druga ćerka, koja živi u Leskovcu, prijavila da se duži vremenski period nije čula sa majkom.

Ubistvo se dogodilo sredinom januara 2021. godine, kada su se majka i tada 23-godišnja ćerka posvađale u porodičnoj kući u kojoj su zajedno živele. Sukob je eskalirao i završilo se time što je Divna golim rukama ubila svoju majku, a potom njeno telo zatrpala u šahtu za vodu. Nakon zločina se pravila kao da se ništa nije desilo.

Potraga za Danicom počela je kada je njena druga ćerka Monika, koja živi u Leskovcu, policiji prijavila nestanak Danice i na društvenim mrežama počela da objavljuje da joj je majka nestala. Ona je nestanak prijavila oko nešto više od mesec dana nakon ubistva, 1. marta. Sa majkom se nije često viđala, ali su se redovno čule, te je u njoj probudilo paniku to što joj se majka nije javila od 20. decembra. Mobilni telefon joj nedeljama nije bio dostupan.

Divna je sestri ispričala da se majka preudala i otišla, a onda joj se i ona sve ređe javljala, što je kod Monike probudilo dodatnu sumnju. Ona je, zbog toga što je njena sestra bila izuzetno hladna, slučaj nestanka je 1. marta prijavila policiji. Naknadno je od oca čula da su komšije pričale da su Danica i Divna dva meseca ranije imale žurstru raspravu.

Policija je počela da sumnja u to da je Divna razlog majčinog nestanka. Dodatnu pažnju privuklo je to što je ona, kada je počela potraga za njenom majkom, obrisala sve svoje naloge na društvenim mrežama. Redovno je koristila platnu karticu svoje majke, što je policiji, nakon prijave nestanka žene, bilo sumnjivo, s obzirom na njenu priču da se majka udala i otišla.

Lične stvari bacila u atar

Policija je telo, naposletku, pronašla 16. marta. Bilo je zakopano u šahtu za vodu u bašti porodične kuće, ispod gomile nabacanog peska i cigala. Divna je u policiji najpre insistirala na priči da joj se majka udala, a potom se slomila i priznala da je tokom svađe došlo do fizičkog obračuna, da je majku udarala rukama i nogama po telu i glavi, kao i da je telo bacila u šaht, a potom zatrpala.

Majčinu garderobu, fotografije i druge lične stvari nabacala je na gomilu nekoliko stotina metara u ataru.

Divna je uhapšena istog dana.

Prve komšije majke i ćerke su, dolaskom lepog vremena, navodno osetile neprijatan miris u poslednjih nekoliko nedelja pre pronalaska tela, ali su posumnjali da je u blizini uginula neka životinja.

Poslata u psihijatrijsku ustanovu

Viši sud je, uoči početka suđenja, od Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu primio predlog za izricanje mere bezbednosti protiv okrivljene Divne Milošević, zbog postojanja opravdane sumnje da je počinila krivično delo ubistvo. Mera koja je predložena odnosila se na obavezno psihijatrijsko lečenje okrivljene i njeno čuvanje u zdravstvenoj ustanovi.

Sud je naposletku prihvatio tu meru i ona se sprovodi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, dok je u presudi navedeno i da se na svakih devet meseci kontroliše stanje osuđene Divne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA