≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

ŠOK Zoran Marjanović odbio da odgovara na pitanja: Ovom rečenicom obratio se sudiji

Vreme čitanja: oko 3 min.

Suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene počelo je danas u Višem sudu u Beogradu

  • 10
Zoran Marjanovic, sudjenje Foto: Nikola Anđić

Ponovljeno suđenje Zoranu Marjanoviću nakon ukinute prvostepene presude od 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene Marjanović počelo je danas u Višem sudu u Beogradu.

Zoran Marjanović trebalo je danas da iznese odbranu, što on nije učinio, već je rekao da ostaje pri odbrani koju je dao ranije.

- Ja sam svoju odbranu izneo više od 10 puta. Sve što sam rekao je istina, ne bih ništa dodao. Ne želim da odgovaram na pitanja suda i tužioca - rekao je Marjanović.

Odbrana je istakla da nema pitanja, a sudija je odlučila da postavi Marjanoviću nekoliko pitanja i rekla mu da, ukoliko ne želi, ne mora da odgovara. Tada je došlo do manje rasprave između advokata odbrane i predsedavajuće sudije.

- Neće da odgovara ni na jedno pitanje, ne zato što to nije u njegovom interesu, već jer smo doneli odluku da je na sva pitanja već odgovorio - rekao je advokat Veljko Delibašić.

Sudija je ipak postavila pitanje i pitala Marjanovića da li se seća tačnog vremena kada je sa suprugom i ćerkom došao na nasip u Borči, na šta je advokat Stefan Jokić odgovorio da sudija pokušava da iznudi iskaz.

- Ja ne pokušavam ništa da iznudim. Svako ovde ima mojih četiri - pet pitanja. Ovo je sudnica, molim da ponašanjem ne izlazimo iz okvira sudnice - rekla je sudija.

Marjanović je rekao da su svi odgovori u transkriptima njegovih ranijih iskaza, da vreme ne može da odredi i da je sve već ispričao.

Kada je sudija postavila pitanje da li se odmah uplašio kada je video da Jelene nema, advokat Delibašić je Marjanoviću dobacio da ne odgovara na pitanje.

Sudija je na to replicirala da "branioci izgleda nisu naučili ZKP" i pitala Marjanovića da li zna gde su u vreme ubustva bili njegovi otac i brat.

- Apsolutno znam. Ja sam sve vreme govorio istinu, garantujem životom i slobodom. Nema potrebe više da govorim - rekao je Marjanović.

Na pitanje tužioca Jasmine Paunović da li to znači da Marjanović neće odgovarati ni na jedno pitanje i da će da se brani ćutanjem ili će tokom postupka na neka pitanja ipak da odgovori, advokat Delibašić je odgovorio da se okrivljeni ne brani ćutanjem, da je odgovorio na više od 250 pitanja u dosadašnjem postupku i da ostaje pri datim iskazima.

- Sva pitanja koja su postavljena su pokrivena dokazima. Imamo kamere sa nasipa i podatke sa baznih stanica pokazuju gde su bili njegovi otac i brat - rekao je advokat Aleksandar Zarić.

Sudija je donela odluku da se izvrši uvid u raniji iskaz Marjanovića od 5. novembra 2019. godine koji je dao tokom istražnog postupka.

Naredna suđenja zakazana su za 19. april i 6. jun, a za 19. april pozvani su svedoci Uroš, Miloš i Milica Marjanović, kao i Boris Pucić.

Osuđen na 40 godina

Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina.

Apelacioni sud je 3. oktobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor.

Marjanović je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    19. mart 2024 | 12:41

    Teško je pamtiti šta je sve govorio nakon dužeg vremena ako je lagao i zato odbijaju da odgovara...

  • Vanja

    19. mart 2024 | 13:36

    Podaci sa baznih stanica pokazuju samo gde su bili njihovi telefoni. A sada ovaj ne moze da se seti naucene price i ne bi da odgovara…

  • BG 1

    19. mart 2024 | 12:49

    Ne mora da sve iznova iznese odbranu ako tužilaštvo ima upotrebljive i jake dokaze,sud po njima presuđuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA