Vreme čitanja: oko 7 min.

Objavljujemo potresno svedočenje oštećene u slučaju učitelja jahanja: Njene reči kidaju dušu i srce

Vreme čitanja: oko 7 min.

Poslednja oštećena svedočila je protiv instruktora jahanja Miloša Đukića, dok će u nastavku sudskog postupka biti saslušani svedoci

  • 3
Miloš Đukić, instruktor jahanja Printskrin: Instagram/M.Dj.

Suđenje instruktoru jahanja Milošu Đukiću, koji je osumnjičen za silovanje i više polnih uznemiravanja polaznica škole jahanja, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu. Na današnjem suđenju svedočil je S. P.

S. P, kao i ostale oštećene ima status posebno osetljivog svedoka i svedočila je iz posebne prostorije, a moglo je da je vidi samo sudsko veće, tužilac i advokati. Ona je 14. marta pistala punoletna.

Ona je ispričala da je u školu jahanja došla krajem 2020. godine preko drugarice koja je u klubu od malena jer joj je otac suvlasnik kluba.

- Njen otac je podigao taj klub. Dolazila sam vikendom jer sam išla u školu, a leti svaki dan. Svima nam je upućivao neprijatne i neprimerene komentare i zato smo ih smatrali nirmalnim. Sa nama je izgradio odnos kao da smo mu unuke, brinuo je o nama, pitao nas za školu i da li smo jele. Gledala sam ga kao deku. On je izgradio tak osnos da bi kasnije sve to mogao da uradi - ispričala je.

Ona je ispričala da im je Đukić govorio da su njegove ćomike, da će da ih izvaćari i da "trljaju čavku o prednji unkaš".

- Držao me je za zadnjicu dok sam se penjala na konja i dodirivao mi unutrašnju stranu butine dok sam na konju. Moja prva neprijatna situacija sa njim dogodila se u leto 2021. godine. Ušla sam u njegovu sobu u okviru kluba da pitam kog ću konja da jašem. Ostavila dam otvorena vrata. Ustao je sa kreveta, zatvorio je vrata i rekao da dođem da ga zagrlim. Prišao mi je, obgrlio me i spustio mi je ruku na zadnjicu - dodala je.

Kako je istakla, bilo joj je veoma neprijatno, odmah je izašla napolje i pokušavala da zaboravi šta se dogodilo.

- Nastavila sam da dolazim u klub. U septembru 2021. godine smo bili sami u pumi, išli smo da preskačem prepone. Pozvao me je i rekao da dođem sa me zagrli jer sam dobro odradila trening. Bila sam na konju, ruke su mi bile zauzete jer sam držala dizgine. Uhvatio me je za glavu i povukao, a onda me poljubio u usta. Osetila sam da je krenuo da me poljubi jezikom, ali ja sam dežala usta stisnuta. Rekao je da idem da jašem, pa da će da me vaćari - rekla je S. P.

Kad je sišla s konja, Đukić je, kako tvrdi, rekao da dođe da je zagrli, ali ona nije želela.

- Rekao je: "Ti mene nećeš da poljubiš, da li hoćeš da da ti zamenim konja i da se vratiš na Baćušku?", a ja sam se okrenula i otišla. U klub sam ponovo došla posle nedelju dana sa drugaricom. U sedlari me je više oitauoitao da li sam ljuta. Ja sam ćutala. Posle sam samo rekla da bi svako bio ljut. On je pitao da li sam ljuta jer me je poljubio, rekao da on nije pedofil i da će da stoji na dva metra od mene. Ja nisam rekla što sam ljuta, on je sam priznao, znači da je bio svestan šta radi - dodala je.

Kako je objasnila, imala je još jednu neprijatni situaciju sa Đukićem. Tokom treninga je pala sa konja i konj se povredio, a Đukić je vikqo na nju.

- Svi su znali da je taj konj težak da ga ja jašem jer je nemiran. Pali smo i konj i ja, konj se malo povredio. Rekla sam mu to i on je vikao na mene, a onda mi rekao da sa ostalima hranim konje. Dok sam bila u seniku, došao je i krenuo da mi pipa glavu. Pitao je da li sam se povredila. Drugarica N. G, kojoj su se slilne situacije dešavale sa Đukićem je to videla i zvala me je da dođem kako bi ga odvojila od mene. Posle toga više nisam dolazila u klub - rekla je S. P.

Ispričala drugarici

Kasnije se čula sa N. G. i rekle su jedna drugoj da im je postalo neprijatni u klubu. Razgovarajući detaljnije, shvatile su da im se obema dogodilo isto.

- Sve sam ispričala drugarici preko koje sam došla u klub, a onda i njenom tati. On je sve preneo Marini Gunjači. Pričali su sa Mišom, a on je sve porekao, rekao je da sam ja to izmislila. To veče me je zvao, ali se nisam javila. Sutra je tati moje drugarice rekao da sam ga zvala i da sam priznala da sam sve izmislila jer sam bila ljuta na njega. To nije tačno. On je mene zvao, a ja sam se plašila da se javim - ispričala je.

Odlučile da prijave

Odgovarajući na pitanja, S. P. je ispričala da su u klubu rekli da će Đukić da bude izbačen i da do tada niko ne dolazi. Nakon što je izbačen, Marina Gunjača ih je pozvala da dođu. Sve su ispričale šta im se desilo, a oštećena K. Š. je predložila da prijave Đukića. Neke od devojaka obratile su se članu kluba koji je policajac.

- Roditeljima sam rekla tek kada smo odlučile da prijavimo. Nisam im ništa rekla godinu dana jer nisam htela da ih uzbuđujem i plašim, a o bilo mi je neprijatno da govorim o tome. Bila sam tižna i zbunjena. Đukić je zahtevao da upozna mije roditelje, da oni vide da sam u klubu na bezbednom mestu, što je, sada to vidim, bila manipulacija. Imala sam poteškoće u odnosu sa svojim dedom jer bih se, kad ga pogledam setila tih situacija. Nisam mogla da podnesem da mi neki deda prilazi blizu - dodala je.

Đukić vređao oštećenu

Đukić nije imao pitanja za oštećenu, ali se javio da da komentar.

- Kada izvode konje iz štale, svi to rade u isto vreme. Nema šanse da ja idem redom i hvatam ih za dupe. Pravilo je da ne sme da se prilazi kad je jahač na konju. Kad je preskakala prepine, htela je da skoči i konj je stao jer mu je sedela na vratu. Pala je. Rekla je da nijednom nije pala, a pala je dva puta. Ja sam joj prišao, ali ne mnogo blizu. Pitao sam je da li hoće da ponovi. Drugi put je oper sela konju na vrat i rekao sam joj da od nje nema ništa, nema pomoći. Poslao sam je u štalu - rekao je Đukić.

Dodao je da je S. P. poljubio u kaiš od kacige.

- Ovo što priča da je dobro jahala nije istina, nikad nije dobro jahala. Neka me pogleda u oči! - rekao je Đukić.

- Nemojte, neće Vas pogledati svakako, u posebnoj je sobi - rekla je sudija.

Na pitanje sudije zašto ju je poljubio u kaiš od kacige, Đukić je odgovorio da je to "bilo u magnovenju", da je prišao da joj pomogne da se popne na konja i da ju je uhvatio za podgušni kaiš kacige i poljubio kaiš. Objasnio je da je to uradio "da bi je stimulisao za drugo jahanje".

- Objašnjavao sam joj kako da jaše, ali nije pomagalo, njoj ne vredi pričati. Posle svakog treninga je pitala kakav je bio trening njene drugarice i da li ona skače. Ja sam govorio da ona ne skače jer ne želi - dodao je Đukić.

Kada joj je preneto šta je Đukić ispričao, oštećena S. P. je rekla da je to "sve laž".

- To se nikada nije desilo. Desilo se ovako kako sam ja rekla. Ja nisam pala na tom treningu, on me je povukao i poljubio. Nisam pala - rekla je.

- Jeste pala - rekao je Đukić, a advokat mu je pokazao da ćuti dok mu sud ne da reč.

Đukićevi branioci zatražili su da mu bude ukinut pritvor ili da bude zamenjen blažom merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, ističući da je Đukić lopeg zdravstvenog stanja, između ostalog da je dijabetičar, da mu je izvađena slezina, kao i dve trećine želuca i pankreasa, kao i da je u pritvoru godinu i sedam meseci.

Predloženo je i da mu bude zabranjen prilazak klubu, kao i da mu bude određena mera zabrane prilaženja i komuniciranja u odnosu na oštećene i svedoke.

Sud je odbio predlog za ukidanje pritvora istakavši da su razlizi za pritvor i dalje validni, a da je Đukiću u pritvoru obezbeđena adekvatna medicinska nega.

Naredno ročište zakazano je za 8. maj, kada će svedočiti Marina Gunjača, kao i Janko i Olga M.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Verovatno nije hteo

    20. mart 2024 | 15:42

    vise da placa, viditi nje kako se ona lepo sa njima slikala ko bi rekao da je silovana.

  • Gera

    20. mart 2024 | 19:25

    Ma ameštaju čoveka, ovaj čovek je teški šećeraš jedva stoji na nogama već godinama, on nije mogao nikoga da siluje!!!!

  • MIKICA

    20. mart 2024 | 17:42

    OVAJ JE TRENER JAHANJA I SIGURNO JE TO RADIO DEVOJCICAMA ALI VIDIM DA CE MU UBLAZITI KAZNU VEROVATNO JE U NEKOJ VODECOJ STRANCI KAO I ONAJ STO JE IMAO PRIVATNU SKOLU GLUME I NI ON NECE BITI OSUDEN JER JE ISTO U NEKIM STRANKAMA KOJI IMAJU IMUNITET JER ZAKON PUSTA SILOVATELJE NA ULICU UZ ADVOKATE KOJI I ONI TREBAJU U ZATVOR JER SU NAJGORI ADVOKATI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA