Vreme čitanja: oko 4 min.

Brat ubijene Ivane Krivokapić o ljubavi koju samo majka može podariti: Ovo mu je Jetmir rekao posle zločina

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nema minuta da se ne seti svoje sestre. Ona ga je, kako sam kaže, odgajila. Bila je za njega zvezda vodilja

  • 8
Ubijena Ivana Krivokapić Foto: Privatni album/Ustupljena fotografija

Lepa studentkinja Ivana Krivokapić (26) bila je jako vezana za svog tri godine mlađeg brata. Ljubav o kakvoj se samo sanja prekinuo je Jetmir Gočaj koji ju je ubio 23. decembra 2022. godine u Beogradu.

Brat i sestra znali su sve jedno o drugom. Svaki korak, svaku simpatiju, rešavali zajedno sve probleme, sve šifre na telefonima i svaki korak.

Znao je brat njenu najveću želju da se popne na Kilimandžaro, ali pre toga morala je da ode na Prokletije.

- Zvala me je i rekla da su stigli na planinu, da im je smeštaj obezbedio momak po imenu Jetmir. Slala mi je slike, bila je srećna. Osetio sam to i video na fotografijama - priča Ivanin brat.

O Jetmiru Ivana nije mnogo pričala. S vremena na vreme ga je spominjala, ali ne kao simpatiju, već kao mladića koji joj šalje slike sa planinskih vrhova.

- Živeo sam sa Ivanom u stanu u Novom Sadu. Uvek je bila moj zaštitnik. Brinula se o meni kao majka. Tako je bilo i kada smo odrasli. Znao sam sve što joj se dešava u životu kao i ona o mom. Svaku sreću i svaku tugu sam kod nje mogao da osetim. Nema čoveka na ovome svetu kome Ivana nije pomogla. Vremenom sam upoznao sve njene drugarice, a ja sam im svima bio kao mlađi brat. Na svim njihovim žurkama sam bio. Koliko god da je stan bio mali, za sve koji su želeli je bilo mesta da prespavaju ili da svrate na kratko - priča Ivanin brat.

Njihovi putevi su se razišli dva meseca pre Ivaninog ubistva. Ona je došla u Beograd, gde ju je čekao novi posao, pa je zbog svega morala i novi stan da iznajmi.

Ivana je svog brata nekoliko dana pre ubistva obavestila da je Jetmir sa kojim je bila na planinarenju došao u Beograd i da će se videti. Da je smešten kod prijatelja.

- Jednog dana sam je pozvao. Tražio da je vidim na Viber. Primetio sam da šeta sa nekim. Rekao sam joj: "Ivana, ko je pored tebe?". Tada je okrenula kameru prema njemu. Pozdravio sam ga, ali i priznao da mi se na prvi pogled nije svideo. To sam rekao i da on čuje. Ivani je bilo neprijatno, pa je samo rekla da čujemo kasnije. Tada sam i video da ga je na Instagramu "tagovala". Odmah sam počeo da istražujem ko je on i pratio svaki korak - nastavlja Ivanin brat.

Nikada mu sestra nije rekla da joj se Jetmir dopada. Znao je za drugog dečka koji joj je bio simpatija.

- Ivana mi je rekla da ju je Jetmir zamolio samo da prespava kod nje jer su ga drugovi izbacili iz stana. Znao sam da će mu pružiti sve što ima jer je takva bila i vaspitana da pomogne čoveku u nevolji. Međutim, poslednji put sam je čuo nekoliko sati pre nego što će je ubiti. I na kameri se vidi da su zajedno ušli u stan - priča brat.

Nešto je bilo u njenom glasu što ga je nateralo da je ponovo pozove, ali mu se ona nije javljala. To je isto pokušao i narednog dana, ali nije mogao da je dobije.

- U petak smo svi pokušavali da je dobijemo. Da nešto nije u redu bilo mi je jasno kada me je pozvao njen kolega u petak uveče i pitao gde je Ivana jer nije došla na posao. Narednog jutra sa ocem i majkom krenuo sam u Beograd. U policiji su mi rekli da je Ivana ubijena. Dali su mi njen telefon da ga otključam. Nakon razgovora u policiji vratio sam se kući da spremamo sahranu - dodaje Ivanin brat.

Tada je i dobio poziv od Jetmira. Izjavio im je saučešće i tražio da mu kaže gde je sahrana i da bi voleo da dođe. Ivanin brat je odmah pozvao policiju i sve ih obavestio.

- Policiji je odmah bio sumnjiv. Po društvenim mrežama je pisao tužne poruke o Ivani. Na sahranu nije došao, a sve slike sa njom je obrisao - priča brat ubijene devojke.

Nakon godinu dana skupio je snagu da ispriča sve o životu i ubistvu njegove sestre.

Jedina mu je želja da Jetmir završi u zatvoru i da nikada iz njega živ ne izađe.

Nema minuta da se ne seti svoje sestre. Ona ga je, kako sam kaže, odgajila. Bila je za njega zvezda vodilja.

Ubijena Ivana Krivokapić Foto: Privatni album/Ustupljena fotografija

Uvek nasmejana, puna snage, željna života i novih izazova.

Ljubav brata i sestre, kakva se samo može poželeti ostala je primer za nove generacije.

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala "Telegraf.rs".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    24. mart 2024 | 21:25

    Albanija ne sarađuje iako je u obavezi, nego kriju ubicu, zato postoje drugi kanali kako se on potražuje samo što ne bi nikad stigao do suđenja, njeni roditelji nisu ti ljudi, to je fina i skromna porodica verovatno pretpostavljam, inače za što je uradio doživotna je najminimalnije..Skot i šiptarska kukavica, ubiti nejaku devojku, samo krv za krv....

  • Hari

    24. mart 2024 | 22:26

    Brate, znas sta ti je činiti.

  • Srki tepsa

    25. mart 2024 | 07:43

    Sta si dozvolio da prespava kod tvoje sestre.ima hostel

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA