≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slika ubijenog Rileta Kapetana svedoči o mučenju koje je trpeo pre smrti: Trakama vezan za stolicu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srđan Lalić, svedok-okrivljeni u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka govorio o ubistvu Mijanovića

  • 0
Specijalni Sud, Velja Nevolja klan Veljko Belivuk i Marko Miljković Foto: Milena Đorđević, TV Pink

U istrazi o ubistvu vođe škaljarske bande Jovana Vukotića u Mečidijekoju u Istanbulu pojavile su se fotografije na kojima se vidi mučenje, navodnog, člana kavačkog klana Rista Mijanovića poznatog pod nadimkom Rile Kapetan pre nego što je ubijen, objavili su turski mediji.

Na fotografiji se vidi Risto Mijanović koji je sedi vezan na stolici. Trakom su mu vezane ruke i noge za stolicu. Umro je najgorim mukama jer mučen do smrti.

Ekskluzivnu fotografiju do koje je došao "Telegraf.rs" možete videti OVDE.

Risto Mijanović, državljanin Crne Gore, kidnapovan je 11. septembra 2020. iz restorana u Uskumrukoju u Istanbulu.

- Nakon što je ubijen, prevezen je u doblo vozilu i zakopan iza vile švercera droge Željka Bojanića u Zekerijakoju - navodi yenicaggazetesi.com.tr.

Vođa bande iz Kotora Željko Bojanić, za kojim traga Europol, uhvaćen je u svojoj vili u Zekerijakoju 4. novembra 2022.

U tada datom saopštenju navedeno je da tokom iskopavanja nisu pronađeni dokazi o ubistvu.

Fotografije u vezi sa incidentom torture, koji je pod istragom, poslale su i srpske vlasti.

U informativnoj belešci iz Srbije navedeno je da su u fleš memoriji oduzetoj od Radoja Živkovića uvrštene i fotografije Rista Mijanovića.

Svedok-okrivljeni u postupku koji se vodi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, Srđan Lalić, tokom svog svedočenja je u više navrata pričao o ubistvu Rileta Kapetana za kojeg će se kasnije ispostaviti da je Risto Mijatović.

Svedok

-Rile Kapetan i Joka, pričaću sada o njegovim ubistvima. Veljko i ja smo se iz Istanbula vratili u Prištinu, odakle nas je prevezao jedan Albanac. Dok sam bio u Turskoj, Radoje mi je pisao jer su planirali namamljivanje Rista Kapetana i Joke, planirali su da nabavim replike pištolja i oznake policije. Plan je bio da Kapetana namame u restoran, da ga raskomadaju i bace u more. Nisam učestvovao u tome, ali bio sam u kući sa Veljkom i Markom dok su te akcije sprovođenje - ispričao je Lalić.

Joko je, kako se sumnja, Jovan Jovanović koji je navodno ubijen u Španiji.

Kako su tada pisali mediji, Risto je kada je saznao da je Joka ubijen, krenuo da ga pronađeno, odnosno njegovo telo, kako bi ga "škaljarski" klan sahranio u rodnom Kotoru.

Međutim, u Španiji je dobio informaciju da je Jovanović u Turskoj a za tu informaciju je dao i novac. Ispostavilo se da je to bila zamka i da je zapravo namamljen i surovo ubijen.

(Telegraf.rs, Dan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA