≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tužilaštvo: Policija da ispita ima li krivične odgovornosti stražara i lekara u slučaju ubistva dede u zatvoru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Po prijemu izveštaja policije tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom premetu

  • 7
Stanimir Brajković Foto: Facebook

Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dalo je nalog policiji da izvrši neophodne provere u pravcu utvrđivanja da li ima elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti u radnjama trojice zaposlenih u Službi za obezbeđenje KPZ „Padinska Skela“, kao i medicinskog tehničara u tom zavodu.

Uz zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja policiji je dostavljen dopis Uprave za izvršenje krivičnih sankcija KPZ Padinska skela, zajedno sa prilozima.

Stanimir Brajković Foto: Facebook

Policiji je naloženo da obavi detaljne razgovore sa gore navedenim licima, kao i sa lekarom u zavodu na sve okolnosti koje su prethodile smrti S.B. u tom zavodu 4. februara 2024. godine.

Takođe je potrebno da se tužilaštvu dostavi medicinska dokumentacija S.B. u vezi sa izvršenim pregledima u zavodu, kao i da se po potrebi obave razgovori sa drugim licima.

Po prijemu izveštaja policije tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom premetu.

Tukli ga i silovali

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ "Padinska skela" zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog Stanimira.

Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, Stanimira svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela, a jednom prilikom ga je Dalibor Petrović, kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle.

Osumnjičeni Saša Stanković ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko Stefanović peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi.

Stanimir Brajković je 3. februara bio na lekarskom pregledu usled povreda koje je zadobio, ali iz straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi, pa su ga iste večeri osumnjičeni odveli u kupatilo gde su ga polivali hladnom vodom.

Sutradan se njegovo zdravsteno stanje znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i komplikacija koje su nastupile, preminuo.

Završio u zatvoru zbog petarde

Stanimir je u zatvoru završio jer nije imao da plati kaznu od 30.000 dinara zbog bacanja petarde za Novu Godinu.

Njega je prijavio komšija jer mu je petarda uplašila bebu.

Kako nije imao novac za kaznu, Stanimir je dobio 30 dana zatvora, gde je preminuo, ali iz njega nije izašao.

Nakon incidenta upravnik zavoda Vladimir Bukvić je premešten na niže radno mesto, dok je na njegovu poziciju postavljena druga osoba. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je protiv sedmorice službenika KPZ "Padinska skela" pokrenula disciplinske postupke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma

    21. mart 2024 | 16:04

    Jok, niko nema odgovornost. Sta vas briga za tamo nekog nebitnog dedu, ovi imaju sva manjinska prava i zasticeni su ko beli medvedi, drzava nije zakazala.... Zelena trava sve pokrije

  • Mare

    21. mart 2024 | 15:38

    Pa nismo deca,naravno da ima. Sve redom u corku strpati.

  • Нерон

    21. mart 2024 | 17:10

    ДАЛИ ЈЕ КОМШИЈА БИО НА САХРАНИ?ИМА ЛИ ДЕКО НЕКО ПОТОМСТВО КО ЈЕ МОГАО ДА ПЛАТИ 30.ООО ХИЉАДА НИЈЕ НЕКА ПАРА?ЗАР ТАКО ЧОВЕК ДА ОКОНЧА СВОЈ ЖИВОТ.НЕКА ЈЕ НА ЧАСТ СВИМА КОЈИ СУ МОГЛИ А НИСУ УЧИНИЛИ НИШТА ДА МУ ПОМОГНУ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA