Vreme čitanja: oko 1 min.

Gašić na Sajmu automobila na promociji novog simulatora prevrtanja vozila

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gašić je izrazio nadu i da će sa novim kamerama duž čitavog auto-puta biti postignuta veća efikasnost u sprečavanju brze vožnje, ali i korišćenja mobilnih telefona

  • 6
Bratislav Gašić, ambasadorka Belgije Kati Bugenhout Foto; MUP

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je, na 56. Sajmu automobila u Beogradu, obišao zajednički štand Agencija za bezbednost saobraćaja i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije - Uprave saobraćajne policije, na kome je promovisan novi unapređeni simulator prevrtanja vozila, i naglasio da je veoma važno raditi na unapređenju bezbednosti u saobraćaju kako bi se smanjio broj nesreća.

"Akcija koju vodimo, a to je nula poginulih u saobraćaju, je nešto na čemu ćemo svi da istrajemo u narednom periodu, jer svaki izgubljeni život je za nas veliki gubitak", rekao je Gašić u obraćanju medijima.

On je dodao da je u Srbiji sve više novih vozila i novih puteva, da to unapređuje bezbednost, ali da je potrebno i dalje raditi na edukaciji i prevenciji posebno kada je u pitanju korišćenje mobilnih telefona u saobraćaju, konzumiranju alkohola i nekorišćenju sigurnosnog pojasa u vozilu.

"Ministarstvo unutrašnje poslova radi vrlo aktivno na opremanju pripadnika saobraćene policije. Nadam se iskreno da će sledeće godine svaki auto, svaki presretač u svom gepeku ima sve ono što mu je potrebno da bi uradio analizu, droga test, alkotest", rekao je Gašić.

Gašić je izrazio nadu i da će sa novim kamerama duž čitavog auto-puta biti postignuta veća efikasnost u sprečavanju brze vožnje, ali i korišćenja mobilnih telefona.

Prilikom obilaska štanda Gašić je prisustvovao i promociji novog unapređenog simulatora prevrtanja vozila koji je predstavila Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije - Upravom saobraćajne policije.

Simulator je specijalno opremljen GoPro kamerom, dok se na LCD ekranu direktno emituje video iz samog simulatora, kako bi gledaoci mogli da prate dešavanja unutra.

Simulator, inače, demonstrira prevrtanje automobila pri različitim ugaonima brzinama (ukupno tri brzine), pri čemu se vozilo, koje je sastavni deo simulatora i postavljeno je duž rotirajućeg vratila, okreće zajedno sa osovinom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomislav

    22. mart 2024 | 16:53

    Bravo za BATU,covek sa vizijom zivota,zivljenja u narednih 50 godina?!IZUZETNO prirodno inteligentan,pravi ,,moravac,,?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA