Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo da li će odgovarati dečak (12) koji je biciklom usmrtio staricu: Tresao se od straha i trčao po pomoć

Vreme čitanja: oko 1 min.

K.B. (91) će biti sahranjena sutra na groblju u Bogatiću, a dečak će verovatno imati traume i biće mu potrebna stručna pomoć psihologa

  • 77
šabac, bolnica Foto: D.G.

Dečak (12) koji je sinoć u Bogatiću biciklom naleteo na staricu K.B. (91), a koja je zbog zadobijenih povreda kasnije preminula u šabačkoj bolnici, neće krivično odgovarati. U varošici komentarišu da se ovako bizarna nezgoda kao splet nesrećnih okolnosti "mogla svakome dogoditi".

- Nezahvalno je govoriti o nečijoj krivici. Ni dečak koji je krenuo biciklom na trening niti starica koja se uputila kod komšinice nisu mogli predvideti šta će se dogoditi u deliću sekunde. Za staricu je, na žalost, bio koban, a dečak će verovatno imati traume i biće mu potrebna stručna pomoć psihologa - komentarisao je naš izvor iz istrage.

Podsetimo, starica je izašla iz svog dvorišta i tek što je zakoračila na trotoar na nju je naleteo bicikl. Pala je, udarila glavom o beton i izgubila svest. Dečak je kočio i tom prilikom pao sa bicikla, ali je brzo ustao i prišao nesrećnoj ženi.

- Iako ima svega 12 godina i razumljivo je što se tresao od straha, dečak je sve zadivio svojim zrelim i odgovornim reagovanjem. Kada je video da starica leži bez svesti utrčao je u njenu kuću da bi potražio pomoć od njenih najbližih. Oni ga od zvuka televizora nisu čuli, pa je prešao u susedno dvorište i objasnio šta se dogodilo, a onda kod komšija preko puta sa kojima je starica bila bliska i oni su pozvali hitnu pomoć - naveo je naš izvor.

Saznajemo da, ne samo što je ostao priseban i pokušao da pomogne povređenoj starici, kako u saobraćajnim nezgodama često ne postupaju odrasli, dečak je sačekao da stigne hitna pomoć. U policijskoj stanici on je dao izjavu dežurnom inspektoru u prisustvu socijalnog radnika Centra za socijalni rad.

Javni tužilac je naredio obdukciju tela nastradale starice, što je uobičajena procedura u slučajevima nasilne smrti.

K.B. će biti sahranjena sutra na groblju u Bogatiću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ss

    24. mart 2024 | 03:19

    E, ovo je bas nesreca! Ovom decaku treba pruziti snagu, da sve ovo izgura! A, baki raj na nebu!🙏🙏🙏Za oboje!

  • Zaza

    24. mart 2024 | 00:07

    Kad se mladost i ludost pomesaju sa starost onda nekad se desi nesto ,ovaj put je to bio kobni ishod.Zalosno za baku ,jos zalnije za decaka,kome bi trebalo drzava u ovim momentima da omoguci najbolju psiholosku pomoc,jer ovo mu moze unistiti zivot,a to sigurno nije zasluzio ni on a ni baka ,koja je nazalost preminula.Zato DECO otvorite oci i nikad ne zurite ,jer na zemlju zive starije generacije kojima su motoricke sposobnosti,refleksi,sluh ,vid smanjeni zbog godina.Bako laka ti zemlja,decace Bog ce ti dati smirenje i silu da prebrodis ovo.

  • NikolaKBgd

    24. mart 2024 | 12:45

    Za razliku od necijeg sina na Konjarniku ovo dete je bar pokusalo da baki ukaze pomoc.... A koliko je dobio pomenuti s Konjarnika godinu uslovno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA