≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen muškarac zbog utaje poreza od više od 158 miliona dinara

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Određena mu je mera zadržavanja od 48 sati

  • 0
Uviđaj policija rotacija policija noć policijski automobil interventna jedinica hapšenje lisice Foto-ilustracija: Mateja Beljan, Shutterstock

U Zrenjaninu je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, lišeno je slobode jedno lice zbog sumnje da je izvršilo krivično delo poreske utaje u iznosu od preko 158 miliona dinara, za koliko je oštećen budžet Republike Srbije, saopštila je danas Poreska uprava.

On se sumnjiči se da je u svojstvu odgovornog lica privrednog društva u periodu od 1.oktobra 2023. do 31. januara ove godine u poslovnim knjigama evidentirao račune neistinite sadržine o navodno izvršenoj nabavci dobara i usluga u iznosu od 189.205.153 dinara (bez obračunatog PDV) od drugog privrednog subjekta, koji je faktički pod kontrolom prijavljenog i na taj način neosnovano iskazao pravo na odbitak prethodnog PDV u ukupnom iznosu od 37.841.031 dinara.

Kako se navodi osumnjičeni je u periodu od 1.septembra prošle godine do 5. januara godine sa računa istog privrednog subjekta, podigao gotovinu u iznosu od 221.875.000 dinara i istu zadržao za sebe, izbegavši obračun i plaćanje poreza na druge prihode u ukupnom iznosu od 120.524.692 dinara.

On je uhapšen u zajedničkoj akciji inspektora Sektora Poreske policije - Operativnog odeljenja Novi Sad i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta i određena mu je mera zadržavanja od 48 sati, nakon čega će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sproveden nadležnom javnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA