Vreme čitanja: oko 1 min.

Podignuta optužnica protiv Dimitrija: U njegovim kolima nađene tri puške i 720 metaka

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo

  • 0
Više javno tužilaštvo Beograd Foto: Više javno tužilaštvo Beograd

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dimitrija K. (21), zbog opravdane sumnje da je 13. februara ove godine neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju i eksplozivnu materiju čije držanje nije dozvoljeno građanima.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Postoji opravdana sumnja da je Dimitrije K. u prtljažniku vozila marke “Pežo 307” kojim je upravljao prevozio ukupno 720 metaka različitog kalibra, 3 automatske puške, jedan automat sa olučenom cevi, jednu poluautomatsku pušku, kao i 290.37 grama materije koja sadrži eskplozivnu supstancu pentrit.

Kada su mu u mestu Vranić prilazili policijski službenici kako bi ga legitimisali, on je automobilom krenuo da beži, oglušivši se na naređenje “Stoj policija”.

Nije se zaustavio ni na bezbednosnom punktu Lipovica, ali je sustignut i zaustavljen od strane policijskih službenika Barajevo u visini groblja Orlovača, nakon čega je u prtljažniku vozila kojim je upravljao pronađeno navedeno oružje.

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA