≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Malo smo ga ubili, ali priznao je": Ove poruke klana Belivuk poslate tokom otmice Mitića slušane su u sudu

Vreme čitanja: oko 3 min.

U Specijalnom sudu pušteno je više glasovnih poruka u kojima se, prema navodima tužilaštva, čuje kako Veljko Belivuk ispituje otetog Nikolu Mitića, ali i kako ga tuku

  • 2
Specijalni sud Belivuk Miljković Nikola Mitić Foto-montaža: Milena Đorđević, TV Pink, Nestali Srbija

Na suđenju klanu Belivuka i Miljkovića nastavljeno je sa prikazivanjem "Skaj" dokumentacije u vezi sa otmicom i ubistvom četvrte žrtve klana Nikolom Mitićem, ali nije završeno, s obzirom na to da je suđenje trajalo kraće nego što je uobičajeno, a kako je u pitanju poslednje ročište u nedelji, ostavljen je prostor za procesne predloge, odnosno zahteve branilaca za puštanje njihovih klijenata iz pritvora. Iako na ročištu nije pušteno mnogo poruka, sadržaj je bio uznemirujuć.

Dok u nekim porukama pripadnici klana razmenjuju planove, u drugim se čuje kako, kako navodi optužnica, Veljko Belivuk ispituje Mitića, kao i udarci u pozadini.

U porukama se čuje da Belivuk pita Mitića ko ga je poslao da ih prati i preti mu da će ga ubiti, dok Mitić odgovara da ga je poslao Lazar Vukićević, za kog tužilaštvo navodi da je peta žrtva klana.

- Evo, sad otključava telefon, Laza ga je poslao da nas ubije. Kako neće da prijave, evo poslali su 300 poruka, odmah je priznao da je Laza. Jesmo ga ubili malo, ali je priznao da je Laza, rekao je njegovo ime i prezime i da nas jure da nas ubiju. Ali mora odmah da se trese. Brate, morali smo na stadion. Oteli smo ga nasred ulice, pred ljudima, svedoci, svi su nas videli, ali to je nebitno. Čekamo da dođu ostali da ga voze. Mi ćemo da čekamo uviđaj i reći ćemo da nemamo pojma ništa, a voziće ga Bari (Srđan Lalić prim. aut) i još jedan momak - čuje se glas Veljka Belivuka u glasovnoj poruci.

Ipak, Belivuk, kao i ostali okrivljeni, tvrde da na snimku nije njegov glas, a prvooptuženi je dodao i da "ne zna šta Lalić i Hrvatin pričaju", aludirajući na to da su dvojica okrivljenih saradnika rekli da je na snimku upravo njegov glas.

- Kada sam rekao da je Mitić nepostojeći, nisam rekao u kontekstu koji Lalić sad imputira, već u kontekstu toga da se ovo nikada nije desilo - rekao je Belivuk.

Okrivljeni Marko Miljković izazvao je buru u sudnici rečima da se na snimcima prebijanja Mitića čuje glas tužioca.

- Ovaj prvi glas nikako nije glas Veljka Belivuka, dok je ovaj drugi definitivno glas tužioca Saše Ivanića - rekao je Marko Miljković, koji je opomenut od strane sudije zbog ponašanja, dok je tužilac zatražio da bude dostavljen transkript i audio zapis Miljkovićevi hreči.

Njegovim rečima se pridružio i okrivljeni Miloš Budimir.

- Ovaj prvi glas nije Veljko Belivuk, a za ovaj drugi, liči mi da je tužilac Ivanić, ali ne mogu da tvrdim - rekao je Miloš Budimir, na šta je sudija ponovo reagovala.

Nikola Mitić belivuk Nikola Mitić; Foto: Nestali Srbija

Prikazane fotografije Mitića na stadionu

Dve fotografije, za koje tužilaštvo tvrdi da su napravljene u kancelariji na stadionu "Partizana" u Humskoj, prikazane su tokom pregledanja dokumentacije na današnjem ročištu.

Na jednoj od tih fotografija vidi se Mitić koji sedi na kauču krvavog lica, fotografisan najverovatnije dok pokušava da obriša lice, s obzirom na to da mu je ruka u pokretu ka njemu.

Na drugoj fotografiji vidi se Mitić iz profila na istom kauču, dok, prema navodima tužilaštva, okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin stoji nagnut nad njim, okrivljeni saradnik Srđan Lalić sa kačketom čuči pored stola na kom se nalazi računar, okrivljeni Veljko Belivuk stoji sa desne strane i posmatra situaciju, a još jedna osoba sedi dijagonalno od Mitića, okrenuta leđima.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja Foto: Tužilaštvo za organizovani kriminal

Belivuk ispitivao Lalića

Veljko Belivuk zamolio je sud da postavi nekoliko pitanja okrivljenom saradniku Srđanu Laliću i pitao ga je ko je tukao Nikolu Mitića.

- Što se Mitića tiče, Miljković je priznao da je ubio Mitića, a sada i ti - rekao je Lalić, a Belivuk je odgovorio da mu Lalić "odgovori na pitanje, a ne da drži monolog".

Lalić je potom rekao da je Mitića tukao Belivuk, kao i Hrvatin, a da ga on nije tukao.

Veljko Belivuk se potom obratio tužiocima.

- Nismo plašljivi, ne možemo se zastrašiti lako, ova rečenica tužioca Zorana Babića da imaju načine nešto da sprovedu je otvorena pretnja, nismo se uplašili, džabe me gleda - rekao je Belivuk.

Dalji razgovor o porukama je prekinut jer je sudija odlučila da prekine ročište i da pregledanje "Skaj" komunikacije u vezi sa otmicom i ubistvom Mitića bude nastavljeno u aprilu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    28. mart 2024 | 21:40

    Ovi zlIkovci nikada nece izadji iz zatvora

  • Lord

    29. mart 2024 | 07:54

    Koliko vidim,oni se sprdaju sa ovim sudjenjem,zasto to ide tako sporo,osudite ih vec jednom na dozivotne,i da se zavrsi sa tim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA