Vreme čitanja: oko 2 min.

Ispitan prijatelj Pašajlića koji je ćerku držao zaključanu u stanu: Tvrdio da nije znao šta se dešava

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Blažić je uhapšen u stanu svedoka Olivera S.

  • 0
Uroš Pašajlić Suđenje Foto: MUP Srbije

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu na suđenju Urošu Pašajliću, optuženom za zanemarivanje i zlostavljanje svoje osmogodišnje ćerke, danas je svedočio njegov prijatelj Oliver S, u čijem stanu ej Pašajlić pronađen i uhapšen.

Svedok Oliver S. rekao je da je 19. marta prošle godine optuženi bio kod njega u stanu i da su popili nekoliko pića, a oko ponoći su otišli po njegovu tadašnju devojku Ivanu Ž, koja ga je kasnije prijavila policiji. On tvrdi da se Pašajlić i Ivana Ž. te noći nisu svađali i da su njega odvezli kući i zatim otišli.

Prema rečima svedoka, Pašajlić je došao posle nekoliko dana kod njega i rekao da ima problema. Policija je zatim Pašajlića uhapsila u stanu Olivera S, koji je danas naveo da je on tek kasnije saznao šta se desilo.

Pašajlić mu je, kako tvrdi, sam rekao da konzumira kokain, a govorio mu je da ima problema sa svojom devojkom Ivanom Ž, dok je za ćerkicu rekao da je čuva njegova drugarica.

Suđenje se nastavlja 9. maja, kada bi trebalo da bude ispitana psihološkinja koja je zajedno sa Marijom Panić veštačila Ivanu Ž.

Panić je danas kratko rekla da Ivana Ž. nema nikakvu bolest ili poremećaj i da je sposobna da realno prenese dešavanja na adekvatan način.

Nakon saslušanja psihologa, sudija će zakazati iznošenje završne reči.

Branilac Nemanja Lukić je sudu na jednom od prethodnih suđenja dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se, kako je rekao, navodi da je Pašajlić priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava.

Pašajlić je doveden iz pritvora u kom se nalazi od 28. marta 2023. godine.

Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta prošle godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L. P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I. Ž. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Nakon što je 24.marta prošle godine izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA